Trwa Restaurant Week. Weź udział i wesprzyj PAH

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Podczas tegorocznego wydarzenia najlepsi szefowie kuchni serwują swoje popisowe, trzydaniowe menu festiwalowe. Choć niezmiennie misją Restaurant Week jest promocja niezależnej polskiej sceny restauracyjnej, tym razem odbywa się ona w duchu pomocy objętej wojną Ukrainie.

Stół – od niego wszystko się zaczyna. To przy nim od lat jednoczą się rodziny i przyjaciele podczas wspólnego posiłku. Dlaczego spotkajmy się znów przy restauracyjnych stołach najważniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce.

Weź udział w Festiwalu Restaurant Week i wesprzyj Ukrainę wraz z PAH

Już sama rezerwacja stolika podczas Festiwalu Restaurant Week daje możliwość wsparcia Ukrainy. Każdy z gości ma bowiem możliwość przekazania cegiełki Polskiej Akcji Humanitarnej. Tylko w pierwszych dniach festiwalu w ten sposób udało się zebrać ponad 15 tysięcy złotych.

Ponadto, restauratorzy wspólnie z twórcami Restaurant Week, ruszyli także z pomocą uchodźcom, którzy codziennie przyjeżdżają do Polski.

Ciepły posiłek po długiej i wyczerpującej drodze jest niezwykle ważny. Dlatego połączyliśmy restauracje, które biorą udział w Festiwalu z dworcami i punktami recepcyjnymi. Zainteresowanie akcją podarowania ciepłego posiłku okazało kilkaset restauracji z całego kraju – mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca i organizator Restaurant Week.

Możliwość degustowania nowych smaków podczas Festiwalu Restaurant Week, jest zasługą całego zespołu każdej restauracji. Wierzymy, że w tym roku restauratorzy dzięki licznym gościom nie tylko zachwycą oryginalnymi smakami, ale także będą mogli zachować miejsca pracy bohatersko walczących pracowników z Ukrainy, którzy przygotowali potrawy również podczas poprzednich edycji Festiwalu. To niezwykle ważna misja i z dumą wspieramy ten cel.

Pójdź o krok dalej i dołącz do Restaurant Club

Prosty i klarowny sposób rezerwacji, który cenią sobie użytkownicy, nie zakończy się jednak wraz z ostatnim dniem Festiwalu. Organizatorzy i twórcy Restaurant Week niedawno bowiem poszli o krok dalej i stworzyli cyfrową platformę on-line – czyli Restaurant Club. System rezerwacji pozwoli gościom codziennie odwiedzać restauracje w taki sam sposób, jak podczas Festiwalu. Platforma została stworzona we współpracy z Daftcode i umożliwia przeprowadzenie całego procesu rezerwacji za pomocą kilku kliknięć na smartfonie lub w klasycznej wersji na stronie internetowej.

Gastronomię, która walczyła o przetrwanie w trakcie pandemii, z naszej strony wsparliśmy pełną digitalizacją procesu rezerwacji, tworząc platformę RestaurantClub. Uprościliśmy cały proces rezerwacji, który obecnie zajmuje mniej niż minutę i daje możliwość edycji, w razie zmiany planów. Cieszymy się też, że promowanie kultury restauracyjnej ma teraz także wydźwięk pomocowy. Liczymy, że w ten sposób wspólnie zachęcimy nowych gości do odwiedzenia restauracji, jednocześnie wspierając tak szczytne inicjatywy – tłumaczy Paweł Seweryn, partner zarządzający w Daftcode.

Dzięki Festiwalowi Restaurant Week, który nieprzerwanie trwa od siedmiu lat, do polskich restauracji udało się już 1,2 mln ludzi. Dla niektórych było to jedyne takie wyjście w roku. Twórcy Festiwalu wierzą, że dzięki nowoczesnej platformie online te statystyki się zmienią, zwłaszcza, że teraz spędzając czas z najbliższymi przy stole, można spełnić również dobry uczynek.

17. edycja Restaurant Week potrwa do 15 kwietnia br. Stoliki można rezerwować pod adresem www.restaurantclub.pl.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Raport Dostawców Horeca 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 04.04.2022
Aktualizacja: 19.01.2023