Wydarzenie odbędzie się dniach 13-14 września 2019 r. w miejscowości Leszno k/Warszawy. Publiczność także wybierze swojego zwycięzcę. Gospodarzem imprezy będzie Hotel i Park Rozrywki Julinek. Całkowita pula nagród wyniesie 18.000 zł. Drużyny mogą zgłaszać się do 15 sierpnia.
Każdy team będzie składać się z szefa i pomocników. Impreza wystartuje w czwartek, 12 września. w tym dniu wszystkie ekipy przyjadą do hotelu i wylosują stanowiska.
Piątek 13.09.2019
8:00 do 11:00 -Wydawanie produktów konkursowych, przygotowywanie stanowisk, szkolenie dla Jurorów oraz dla ekip biorących udział w konkursie.
12:00 – Parada ekip
14:00 – Oficjalne rozpoczęcie
19:00 – Podsumowanie dnia na scenie
20:00 – Spotkanie integracyjne dla uczestników i zaproszonych gości
Sobota 14.09.2019
9:30 do 16:00 – Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ i Grillowaniu
11:00 Danie konkursowe nr 1 Potrawa narodowa lub regionalna
11:30 Danie konkursowe nr 2 Sos BBQ
12:00 Danie konkursowe nr 3 Kurczak
12:30 Danie konkursowe nr 4 Żeberka wieprzowe
13:00 Danie konkursowe nr 5 Wieprzowina
13:30 Danie konkursowe nr 6 Wołowina
14:00 Danie konkursowe nr 7 Deser
- 9:30 do 16:30 – Konkurs BBQ dla publiczności.
- 17:30 — Wręczenie nagród, zamknięcie imprezy.
Niedziela 08.09 2018
Wyjazd ekip startujących w konkursie.
Zainteresowani wzięciem udziału w konkursie, poniżej znajdą wszystkie niezbędne materiały:
Konkurs BBQ odbędzie się zgodnie z zasadami i we współpracy z KCBS.
Partnerami Merytorycznymi są: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Euro-Toques Polska, Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Konkurs jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Wszystkich dodatkowych informacji udziela Grzegorz Kazubski, prezes zarządu Polskiego Stowarzyszenie Grilla i BBQ pod nr tel. +48 502198028.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.