Jeszcze w tym roku sieć powiększy się o nowe restauracje. Wybrane zostały już lokalizacje i obecnie trwają prace adaptacyjne.
Już w sierpniu jako pierwsza sfinalizowana zostanie inwestycja w Kaliszu. Będzie to relokacja dotychczasowej restauracji, która po sześciu latach zostanie przeniesiona do nowego, zdecydowanie większego i urządzonego w odmienionym stylu lokalu. Kolejne projekty realizowane są w Gorzowie Wielkopolskim i Lubinie, których premiery zaplanowano na wrzesień. W kolejnych miesiącach otwarte zostaną punkty w Krakowie i Łodzi.
Inwestycja w pojedynczą restaurację Tutti Santi to koszt około 1 mln zł netto. Firma przywiązuje ogromną wagę do wystroju lokalu, dlatego do współpracy zaproszono uznane krakowskie studio projektowe Life Style Design. Efekty tej pracy są implementowane w każdej nowo powstałej restauracji i zostały już docenione przez jury w konkursie Best Shop Concept na targach Retali Show, gdzie warszawski lokal sieci zdobył główną nagrodę za wystrój.
– Nasze plany są ambitne, ale jednocześnie jesteśmy bardzo ostrożni. Moglibyśmy otwierać więcej restauracji, ale przywiązujemy ogromną atencję do jakości i mocno angażujemy się w każdy nowy lokal. To daje nam gwarancję sukcesu – wyjaśnia Sergiusz Urbaniak – właściciel sieci. – Wszystkie nasze restauracje są rentowne i osiągają bardzo wysokie noty. Chcemy utrzymać takie zrównoważone tempo w kolejnych latach – dodaje.
W tym roku, poza otwarciem kolejnych restauracji, Tutti Santi doprowadzi do końca jeszcze jeden kluczowy dla firmy projekt. Już w sierpniu do użytku zostanie oddany budynek w Kaliszu, gdzie na blisko 800 mkw. poza flagową restauracją powstanie także centrum biurowe i szkoleniowe dla pracowników przyszłych restauracji.
W kolejnych latach właściciele Tutti Santi planują otwierać głownie restauracje własne, choć nie wykluczają współpracy na zasadzie franczyzy. Placówki franczyzowe mogą być otwierane w miejscowościach do 100 tys. mieszkańców lub w lokalizacjach oddalonych od siedziby firmy powyżej 300 km. Sieć stawia sobie za cel rozwój w tempie 5-10 nowych restauracji rocznie, co pozwoli na utrzymanie odpowiedniej jakości i dostępności produktów. Obecnie prowadzone są rozmowy z zarządcami nieruchomości komercyjnych między innymi w Trójmieście, Olsztynie, Szczecinie i Wrocławiu.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.