Tydzień z owocami morza w Bubbles

Udostępnij artykuł
W dniach 4-10 marca w warszawskiej restauracji dostępne będzie wyjątkowe menu w ramach akcji specjalnej.  Znajdą się w nim m.in. nogi kraba kamczackiego z sosem kolendrowym lub coctailowym, krewetki z musem jabłkowym czy mule w sosie maślano-winnym lub arrabiata.

Owoce morza to jedne z najzdrowszych rodzajów pokarmów, to skarbnica wysokowartościowego białka oraz witamin z grupy B, a także fluoru, jodu, selenu i wapnia, dlatego warto je jeść jak najczęściej. Pomimo, że potrawy z owoców morza spożywa się głównie na południu Europy, coraz częściej pojawiają się na stołach Polaków. Bubbles Bar wzmacnia ten trend, podpowiadając, że świetnie komponują się one z Prosecco czy szampanem.

Bubbles Bar to wyjątkowe miejsce w samym centrum Warszawy, które słynie z bardzo dużego wyboru szampanów, Cavy i Prosecco sprowadzanych z całego świata, smacznych dań i nieformalnej atmosfery.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.03.2019
Aktualizacja: 05.03.2019