Upiorne danie w Burger King

Specjalna oferta będzie dostępna w restauracjach do 1 listopada. Cena burgera z wołowiną i kurczakiem to 20,95 zł, a wersja z samą wołowiną 16,95 zł.

Czy burger może wpływać na nasze sny? Właśnie to marka Burger King próbowała udowodnić za pomocą niezwykłego badania nad swoim najnowszym Halloween’owym produktem Nightmare King, który do 1 listopada dostępny jest w ofercie restauracji. Ten upiorny burger oferuje 0,5 kg grillowanej wołowiny, filet z kurczaka w 100 proc. z białego chrupiącego mięsa, roztopiony amerykański ser, grubo krojony boczek, kremowy majonez oraz cebula, a to wszystko złożone w glazurowanej zielonej bułce z sezamem.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Założony w 1954 roku Burger King  jest drugą co do wielkości siecią restauracji typu fast food na świecie. Burger King – Home od the whopper, działa w około 15 tys. miejsc, obsługując przy tym ponad 11 milionów klientów dziennie w blisko 100 krajach. Blisko 100 proc.  restauracji Burger King jest własnością zarządzaną przez niezależnych franczyzobiorców, z których wielu prowadzi rodzinną działalność od dziesięcioleci. W Polsce sieć Burger King liczy sobie 62 restauracje.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.