Utarg z Akademii dla WOŚP

Udostępnij artykuł
Warszawski lokal, znany z polskiej tradycyjnej kuchni, nie po raz pierwszy bierze udział w finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Rok temu można było wylicytować kolacje ze znanymi osobami. W tym roku dla WOŚP Restauracja Akademia przekaże 100 proc. utargu z 13 stycznia.

– Zainteresowanie zeszłoroczną akcją w Akademii, przerosło nasze oczekiwania, dzięki temu na konto fundacji WOŚP trafiło blisko 24 tysiące złotych – podsumowuje Aneta Szerszeniewska, PR manager restauracji. – ­ To zachęciło nas do śmielszych działań. W 2019 roku idziemy na całość – cały utarg z 13 stycznia zostanie przekazany na konto Orkiestry!

Jak pokazują badania SW Research dla rp.pl, Polacy z roku na rok przekazują coraz większe datki na cele fundacji Jurka Owsiaka, a ponad 80 proc. respondentów pozytywnie ocenia jej działania. Coraz więcej też firm i prywatnych przedsiębiorców przyłącza się do akcji.

W 27. edycji, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy gra znów dla dzieci, zbierając datki na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego dla specjalistycznych szpitali dziecięcych. Restauracja Akademia chce przyczynić się do kolejnego rekordu zebranych środków.

– Pomaganie jest dziecinnie proste, głosi tegoroczne hasło WOŚP, a dzięki Restauracji Akademia, będzie dodatkowo pyszne. Zapraszamy serdecznie na niedzielny obiad całe rodziny, dzięki temu każdy z nas będzie mógł stać się dobroczyńcą! – zachęca Aneta Szerszeniewska.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 04.01.2019
Aktualizacja: 07.01.2019