Wypieki od Grycana na świąteczny stół

Udostępnij artykuł
W warszawskich lodziarnio-kawiarniach można już zamawiać ciasta z szerokiej oferty bożonarodzeniowej. Tradycyjne i te bardziej nowoczesne propozycje zostały przygotowane we własnych pracowniach cukierniczych na bazie sprawdzonych receptur oraz najlepszych składników. Eleganckie, pełne smaku wypieki, wzbogacone o wykwintne dodatki, będą idealnym dopełnieniem wspólnego świętowania z najbliższymi.

Na świątecznym stole nie może zabraknąć czegoś słodkiego. Jak co roku o tej porze proponujemy naszym gościom tradycyjne bożonarodzeniowe wypieki, ale zadbaliśmy również o to by w naszej ofercie znalazły się nowe, smakowite pozycje takie jak wykwintny Tort Świąteczny czy wyjątkowy Tort Bezowy San Remo z żurawiną mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

W ofercie ciast świątecznych znalazły się:

  • NOWOŚĆ Tort świąteczny – propozycja wypieku na świąteczny stół. Piernikowe ciasto z dodatkiem korzennych przypraw, przełożone delikatną masą serową na bazie żółtek jaj, orzechowym grylażem oraz wyrazistą konfiturą z żurawiny. Całość udekorowana jest lustrzaną polewą karmelową. Dostępny w średnim rozmiarze w cenie 119,00 zł.
  • Sernik z krówką sernik udekorowany masą kajmakową i prażonymi płatkami migdałów. Dostępny w trzech rozmiarach: małym w cenie 39,00 zł, średnim w cenie 69,00 zł oraz dużym w cenie 85,00 zł.
  • Tort Makowo-Kawowy z migdałami – makowy biszkopt nasączony ponczem, przełożony
    i wykończony kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem kawy. Udekorowany prażonymi płatkami migdałów tort dostępny jest w trzech rozmiarach: małym 75,00 zł, średnim 112,00 zł i dużym 150,00 zł.
  • Tort makowo-waniliowy z żurawiną – makowy biszkopt przełożony konfiturą
    z żurawiny oraz kremem na bazie serka mascarpone i wanilii. Udekorowany wiórkami białej czekolady tort dostępny jest w trzech rozmiarach: małym: 75,00 zł, średnim: 112,00 zł i dużym: 150,00 zł.
  • Piernik Staropolski z bakaliami – przekładany domowymi powidłami śliwkowymi, oblany czekoladą i ozdobiony połówkami orzechów włoskich. Cena: 34,90 zł.
  • Kutia wigilijna – świąteczny przysmak z Kresów Wschodnich na bazie maku, pszenicy, orzechów włoskich i miodu. Kutia dostępna jest w opakowaniu 500g w cenie 21,90 zł.
  • Makowiec luksusowy – delikatne drożdżowe ciasto z makowym nadzieniem, udekorowane lukrem
    i skórką pomarańczową. Cena: 39 zł.
  • Babka drożdżowa luksusowa – babka z rodzynkami obficie polana lukrem. Dostępna w dwóch rozmiarach: małym w cenie 19 zł oraz dużym w cenie 32,50 zł.
  • Placek drożdżowy luksusowy – tradycyjne świąteczne ciasto drożdżowe w najlepszym wydaniu. Doskonale puszyste i maślane. Miękkość i delikatność zawdzięcza długotrwałemu wyrabianiu
    i wyrastaniu w odpowiedniej temperaturze. Udekorowane lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Cena: 27,50 zł.
  • Piernik choinka z bakaliami – tradycyjny specjał w kształcie bożonarodzeniowego drzewka. Piernik wykończony jest gęstą polewą czekoladową, udekorowany maślanymi ciasteczkami
    i poprószony srebrnym pyłem. Cena: 45,00 zł
  • Świąteczny sernik z czekoladą – klasyczny sernik w odświętnym wydaniu. Puszysta masa sernikowa upieczona na kruchym, maślanym spodzie. Ciasto udekorowane jest polewą czekoladową, kandyzowaną skórką z pomarańczy, suszonymi śliwkami i figami oraz prażonymi płatkami migdałów. Cena: 79,50 zł.
  • Świąteczna tarta makowa z orzechami – ciasto makowe w oryginalnej formie tarty. Kruchy maślany spód wypełniony jest po brzegi bogatą masą makową z dodatkiem miodu i orzechów włoskich. Udekorowana śnieżynkami i oprószona cukrem pudrem. Cena: 49,00 zł.
  • NOWOŚĆ San Remo – Znakomity tort bezowy z żurawiną – Dwie warstwy delikatnej bezy, kruchej z zewnątrz i puszystej w środku, przełożone warstwą masy waniliowej z masacrpone, żółtek
    i bitej śmietany oraz warstwą kwaskowej konfitury z żurawiny. Udekorowany świeżą żurawiną, borówką oraz gałązkami rozmarynu. Cena: 119,00 zł.
  • Świąteczny keks z bakaliami – tradycyjne ucierane ciasto maślane z dodatkiem ręcznie selekcjonowanych bakalii: orzechów włoskich, migdałów, suszonych śliwek i moreli oraz fig wymieszanych w odpowiednich proporcjach. Dostępny w  dwóch rozmiarach: małym w cenie: 25,00 zł oraz dużym w cenie: 42,00 zł.
  • Tarta czekoladowa z malinami – intensywnie czekoladowa tarta na kruchym czekoladowo-maślanym spodzie z wybornym nadzieniem czekoladowym. Ciasto udekorowane jest wiórkami czekolady oraz liofilizowanymi malinami. Cena: 45,00 zł.
  • Tarta z migdałów z gruszkami – ciasto przygotowane na bazie mąki z migdałów, zapieczone z gruszkami gotowanymi w syropie cynamonowym. Całość udekorowana chrupiącymi, prażonymi płatkami migdałów. Cena: 45,00 zł.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Oferta świątecznych ciast jest dostępna na wynos w następujących lodziarnio-kawiarniach
w Warszawie do 24 grudnia włącznie. Zamówienia na wszystkie ciasta oprócz Piernika Staropolskiego i Kutii Wigilijnej przyjmowane są wyłącznie do 19 grudnia w następujących punktach:

Puławska 11, Francuska 16, Grójecka 64, Korkowa 92, Al. Rzeczypospolitej 18, CH Arkadia, CH Auchan Piaseczno, CH Atrium Promenada, CH Atrium Targówek, CH Galeria Młociny, CH Bemowo, CH Blue City, CH Factory Annopol, CH Galeria Mokotów, CH Janki, CH KEN Center, CH King Cross Praga, CH Sadyba Best Mall, CH M1 Marki, CH Warszawa Wileńska, CH Wola Park, CH Ferio Wawer, CH Galeria Północna,   CH Złote Tarasy, CH Rondo Wiatraczna, CH Nowa Stacja Pruszków, CH Auchan Łomianki.

Ciasta można zamawiać również za pośrednictwem sklepu online sklep.grycan.pl z odbiorem osobistym w wybranych lokalach na terenie Warszawy. W lodziarnio – kawiarniach w całej Polsce dostępny jest Piernik Staropolski z bakaliami.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.