Wystartował Dining Week

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili; ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka oraz nitkami chilli, a może jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, trzema rodzajami kawioru? Jak smakują takie niecodzienne połączenia? Sprawdzicie to podczas Dining Week, który wystartował 6 lipca. Najzdolniejsi szefowie kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty oraz w prezencie dla każdego gościa niespodziankę smakową amuse-bouche, której nie znajdziemy w regularnym menu.

Wiosenna edycja Dining Weeka potrwa od 6 do 31 lipca. Najzdolniejsi szefowie kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują gościom 3 i 5-daniowe doświadczenia. Dodatkowo wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water w okazyjnej cenie (do -50 proc.).

Festiwalowe rezerwacje trwają na stronie www.DiningWeek.pl. Warto się jednak spieszyć, liczba najlepszych stolików jest ograniczona. Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, również Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi szefowie kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe oraz autorskie menu spoza karty. Także niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni. W festiwalowej cenie 99 zł i 149 zł dostępne będą 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone także o amuse-bouche. Tradycyjnie wszyscy goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 07.07.2022
Aktualizacja: 07.07.2022