XVII edycja L’art de la Cuisine Martell już 2 marca!

Udostępnij artykuł
Przed nami jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Już w nadchodzący weekend, na zamkowym dziedzińcu w Rynie, 16 zespołów reprezentujących znakomite restauracje w kraju, zawalczy o tytuł najlepszego. W tym roku organizatorzy otrzymali aż 55 zgłoszeń. Nowości Gastronomiczne objęły wydarzenie Patronatem Medialnym.

Tematem i zadaniem konkursowym tegorocznej edycji jest „Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej”. Przed uczestnikami więc nie lada wyzwanie. W swoim daniu, zobowiązani są wykorzystać – obok składnika głównego – produkt charakterystyczny dla kuchni regionu, który reprezentują. Potrawę muszą skomponować z koniakiem Martell. Na wyserwowanie 12 talerzy mają godzinę. Ich pracę będzie bacznie obserwować Jury – Degustacyjne, Techniczne i Koneserów, na jego czele stanął Andrea Camastra (Senses 1*). Konkurs rozpocznie się o godzinie 9:00 i potrwa do godziny 16:00, zespoły startować będą w czterech turach.

 Poniżej prezentujemy listę uczestników. W przeddzień konkursu, podczas odprawy, wylosują oni kolejność startu:

  1. Łukasz Wolak, Michał Królik – Andromeda Alfa Hotel Galaxy, Kraków
  2. Marcin Nowak, Maciej Małecki – Brasserie Warszawska, Warszawa
  3. Mariusz Bobek, Adriana Wójcikowska – Restauracja Amarylis, Kraków
  4. Przemysław Bednarz, Aleksandra Krupa – Restauracja Aruana, Hotel Narvil Conference & SPA, Serock
  5. Łukasz Zamorowski, Kamil Ossowski – Hotel Haffner, Sopot
  6. Jarosław Owczarczyk, Robert Branicki – Restauracja Pink Lobster, Warszawa
  7. Wiktor Wielgus, Karol Kaszlewicz – Hotel Nicolaus, Toruń
  8. Radosław Gierałtowski, Viktor Soliar – Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
  9. Piotr Gipsiak, Sebastian Graca – Restauracja Brasserie Courtyard by Marriott, Warszawa
  10. Angelika Kowalik, Łukasz Wajda – Restauracja Pod Nosem, Kraków
  11. Dawid Jędrzejczyk, Tobiasz Nowak – Art Hotel, Wrocław
  12. Sebastian Szafrański, Robert Borowski – Restauracja Art, Kraków
  13. Mikołaj Kruszona, Marcin Ćwik – Puro Hotel, Poznań
  14. Piotr Kaślewicz, Dawid Ziemann – Hotel Zamek Gniew, Gniew
  15. Adrian Rosół, Szymon Szlembarski – Restauracja Hotelu Bania Thermal & Ski, Białka Tatrzańska
  16. Jan Kubat, Michał Bąk – Pałac Goetz, Brzesko
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 26.02.2019
Aktualizacja: 26.02.2019