Przed nami jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Już w nadchodzący weekend, na zamkowym dziedzińcu w Rynie, 16 zespołów reprezentujących znakomite restauracje w kraju, zawalczy o tytuł najlepszego. W tym roku organizatorzy otrzymali aż 55 zgłoszeń. Nowości Gastronomiczne objęły wydarzenie Patronatem Medialnym.
Tematem i zadaniem konkursowym tegorocznej edycji jest „Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej”. Przed uczestnikami więc nie lada wyzwanie. W swoim daniu, zobowiązani są wykorzystać – obok składnika głównego – produkt charakterystyczny dla kuchni regionu, który reprezentują. Potrawę muszą skomponować z koniakiem Martell. Na wyserwowanie 12 talerzy mają godzinę. Ich pracę będzie bacznie obserwować Jury – Degustacyjne, Techniczne i Koneserów, na jego czele stanął Andrea Camastra (Senses 1*). Konkurs rozpocznie się o godzinie 9:00 i potrwa do godziny 16:00, zespoły startować będą w czterech turach.
Poniżej prezentujemy listę uczestników. W przeddzień konkursu, podczas odprawy, wylosują oni kolejność startu:
- Łukasz Wolak, Michał Królik – Andromeda Alfa Hotel Galaxy, Kraków
- Marcin Nowak, Maciej Małecki – Brasserie Warszawska, Warszawa
- Mariusz Bobek, Adriana Wójcikowska – Restauracja Amarylis, Kraków
- Przemysław Bednarz, Aleksandra Krupa – Restauracja Aruana, Hotel Narvil Conference & SPA, Serock
- Łukasz Zamorowski, Kamil Ossowski – Hotel Haffner, Sopot
- Jarosław Owczarczyk, Robert Branicki – Restauracja Pink Lobster, Warszawa
- Wiktor Wielgus, Karol Kaszlewicz – Hotel Nicolaus, Toruń
- Radosław Gierałtowski, Viktor Soliar – Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
- Piotr Gipsiak, Sebastian Graca – Restauracja Brasserie Courtyard by Marriott, Warszawa
- Angelika Kowalik, Łukasz Wajda – Restauracja Pod Nosem, Kraków
- Dawid Jędrzejczyk, Tobiasz Nowak – Art Hotel, Wrocław
- Sebastian Szafrański, Robert Borowski – Restauracja Art, Kraków
- Mikołaj Kruszona, Marcin Ćwik – Puro Hotel, Poznań
- Piotr Kaślewicz, Dawid Ziemann – Hotel Zamek Gniew, Gniew
- Adrian Rosół, Szymon Szlembarski – Restauracja Hotelu Bania Thermal & Ski, Białka Tatrzańska
- Jan Kubat, Michał Bąk – Pałac Goetz, Brzesko
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.