To była prawdziwa uczta dla zmysłów, dania zachwycały wyglądem, oszałamiały smakiem, a całą atmosferę ubarwiały historyczne opowieści i anegdoty. Kolację przygotowali Mariusz Kucharczak z Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Grzegorz Fic i Konrad Wieczorek z krakowskiej Albertiny.
Podczas kolacji zaserwowano:
- Przystawka – Grzegorz Fic:
Pasztet z zająca, chrupka z dyni, kiszone zielone pomidory, konfitura z żurawiny, sos z octu malinowego
- Zupa – Mariusz Kucharczak:
Consommé z dzikich przepiórek, jajko przepiórcze, makaron, kapusta, czarnuszka
- Danie główne – Grzegorz Fic:
Polędwiczki z sarny, wolno gotowany boczek z dzika, pietruszka z białą czekoladą, sos jałowcowy, gąbka grzybowa
- Danie główne – Mariusz Kucharczak:
Policzki z dzika, pasternak z gruszką, demi, winogorno, chipsy z pasternaku – danie, które wygrało Fine&Food Noble Night 2018
- Deser – Konrad Wieczorek:
Chrobotek reniferowy, syrop klonowy, czekolada, jagody
- Deser II – Konrad Wieczorek:
Karmelizowany borowik, lody z palonego mleka, suszony kogel-mogel
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.