Zamek Kliczków: Kolacja degustacyjna z dziczyzną w roli głównej

Udostępnij artykuł
To była prawdziwa uczta dla zmysłów, dania zachwycały wyglądem, oszałamiały smakiem, a całą atmosferę ubarwiały historyczne opowieści i anegdoty. Kolację przygotowali Mariusz Kucharczak z Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Grzegorz Fic i Konrad Wieczorek z krakowskiej  Albertiny.

Podczas kolacji zaserwowano:

  • Przystawka – Grzegorz Fic:
    Pasztet z zająca, chrupka z dyni, kiszone zielone pomidory, konfitura z żurawiny, sos z octu malinowego
  • Zupa – Mariusz Kucharczak:
    Consommé z dzikich przepiórek, jajko przepiórcze, makaron, kapusta, czarnuszka
  • Danie główne – Grzegorz Fic:
    Polędwiczki z sarny, wolno gotowany boczek z dzika, pietruszka z białą czekoladą, sos jałowcowy, gąbka grzybowa
  • Danie główne – Mariusz Kucharczak:
    Policzki z dzika, pasternak z gruszką, demi, winogorno, chipsy z pasternaku – danie, które wygrało Fine&Food Noble Night 2018
  • Deser – Konrad Wieczorek:
    Chrobotek reniferowy, syrop klonowy, czekolada, jagody
  • Deser II – Konrad Wieczorek:
    Karmelizowany borowik, lody z palonego mleka, suszony kogel-mogel

 

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 07.03.2019
Aktualizacja: 08.03.2019