Szkolił się pod okiem najlepszych szefów kuchni – zarówno w kraju, jak i za granicą, pracował w najbardziej znanych wrocławskich lokali i wraz z Rafałem Borysem otwierał i współtworzył restaurację w Zamku Topacz. Nowym szefem kuchni Restauracji Spichlerz został Dawid Twardoń.
Przy tworzeniu dań, inspiracje czerpie głównie z natury, która najbardziej koi jego zmysły. Te z kolei mają niebagatelne znaczenie przy tworzeniu jakościowej gastronomii. Dawid po mistrzowsku interpretuje polskie smaki na nowo, wykorzystując klasyczne techniki, pochodzące m.in z jego ulubionej kuchni francuskiej. Już dziś zapraszamy do Spichlerza, by skosztować którejś z pozycji w nowym menu, stworzonym przez Dawida. Uczta dla zmysłów gwarantowana! – czytamy na Facebooku Zamku Topacz.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.