Zamek Topacz z nowym szefem kuchni

Udostępnij artykuł
Szkolił się pod okiem najlepszych szefów kuchni – zarówno w kraju, jak i za granicą, pracował w najbardziej znanych wrocławskich lokali i wraz z Rafałem Borysem otwierał i współtworzył restaurację w Zamku Topacz. Nowym szefem kuchni Restauracji Spichlerz został Dawid Twardoń.

Przy tworzeniu dań, inspiracje czerpie głównie z natury, która najbardziej koi jego zmysły. Te z kolei mają niebagatelne znaczenie przy tworzeniu jakościowej gastronomii. Dawid po mistrzowsku interpretuje polskie smaki na nowo, wykorzystując klasyczne techniki, pochodzące m.in z jego ulubionej kuchni francuskiej. Już dziś zapraszamy do Spichlerza, by skosztować którejś z pozycji w nowym menu, stworzonym przez Dawida. Uczta dla zmysłów gwarantowana! – czytamy na Facebooku Zamku Topacz.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.01.2020
Aktualizacja: 07.01.2020