Konkurs skierowany był do lokali gastronomicznych. Powstał z myślą o szefach kuchni oraz kucharzach (nie mogły startować w nim cukiernie). Nasza redakcja objęła Mistrzostwa Patronatem Specjalnym i kibicowała uczestnikom na miejscu. 19 lutego poznaliśmy najlepsze trzy zespoły.
Trzecie miejsce zajął duet reprezentujący Restaurację Halka, znajdującą się w Hotelu Aries w Zakopanem. Druga nagroda powędrowała do kucharzy z poznańskiej Restauracji Bazar 1838. Najlepsi okazali się przedstawiciele Restauracji Bonerowska z Krakowa. W konkursie wzięło udział 12 dwuosobowych drużyn. Oceniało je jury składające się z 10 osób, którzy punktowali dania według pięciu kategorii. Mistrzostwa zostały rozegrane w Warszawie podczas najsmaczniejszych targów w Polsce – Expo Sweet.
SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.