7 lat gwarancji na okapy od marki Gort

Udostępnij artykuł

Okapy marki GORT są od lat doceniane przez branżę horeca w Polsce i krajach niemal całego świata. Ich technologiczne zaawansowanie pozwalają na osiągnięcie wysokiej funkcjonalności i skuteczności filtracji. Po latach pracy nad najwyższą jakością okapów dla gastronomii, GORT oferuje na nie aż 7 lat gwarancji.

HoReCa  to branża zużywająca ogromne ilości energii potrzebnej do przygotowania posiłków i efektywnej wentylacji pomieszczeń. Inwestorom zależy zatem, by uzyskać maksymalne oszczędności w zakresie działania systemów HVAC.  Warto więc zainwestować w ergonomiczne rozwiązania poprawiające jakość powietrza, dedykowanym do współpracy z centralą wentylacyjną z odzyskiem ciepła.

Teraz jeszcze większe oszczędności i pewność najwyższej jakości daje przedłużona aż do siedmiu lat gwarancja na okapy firmy GORT

Profesjonalny projekt instalacji sanitarnej z zastosowaniem nowoczesnych okapów gastronomicznych firmy GORT, wykonanych z najwyższej jakości stali nierdzewnej AISI 304 zapewni komfort i bezpieczeństwo pracowników. Także ich gości przy zmniejszonych kosztach eksploatacyjnych. Nowoczesny design okapów kuchennych GORT umożliwia ich zastosowanie w pomieszczeniach szerokiej gamy obiektów. Od restauracji i barów, przez hotele, kończąc na ogromnych kantynach pracowniczych, szpitalnych czy wojskowych.

W zależności od oczekiwań dotyczących skuteczności filtracji mamy do wyboru kilka wariantów. Począwszy od filtrów labiryntowych, następnie filtrów cyklonowych, a skończywszy na bardzo skutecznych filtrach wielostopniowych marki GORT, które są rozwiązaniem dedykowanym do współpracy z centralą wentylacyjną z odzyskiem ciepła – mówi Damian Wąsicki, dyrektor Wydziału Wentylacji Profesjonalnych Kuchni firmy GORT.  W sytuacji kiedy wywiewane powietrze ma być niemalże całkowicie wolne od cząsteczek tłuszczu, a także istotna jest skuteczna redukcja zapachów należy zastosować system UV.

Coraz większe zainteresowanie odzyskiem ciepła w systemach wentylacyjnych

Takie rozwiązanie niesie za sobą wiele korzyści. Główną z nich jest obniżenie kosztów eksploatacyjnych. Dzięki wykorzystaniu energii pochodzącej z powietrza wywiewanego, ograniczamy zużycie energii potrzebnej do ogrzania pomieszczenia.

Powietrze usuwane z pomieszczeń kuchennych ze względu na jego wysoką temperaturę jest korzystnym źródłem odzyskiwanego ciepła – wyjaśnia Wąsicki. – Biorąc pod uwagę zanieczyszczenie tłuszczowe, konieczne jest zastosowanie wysokosprawnych i innowacyjnych rozwiązań. Gorące wywiewane powietrze, przefiltrowane przez wysokiej jakości filtry wielostopniowe z systemem UV nie zawiera tłuszczu oraz innych zanieczyszczeń. Jest więc świetnym źródłem energii, którą można odzyskiwać.

Tekst powstał we współpracy z GORT.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.01.2022
Aktualizacja: 20.01.2022