Okapy marki GORT są od lat doceniane przez branżę horeca w Polsce i krajach niemal całego świata. Ich technologiczne zaawansowanie pozwalają na osiągnięcie wysokiej funkcjonalności i skuteczności filtracji. Po latach pracy nad najwyższą jakością okapów dla gastronomii, GORT oferuje na nie aż 7 lat gwarancji.
HoReCa to branża zużywająca ogromne ilości energii potrzebnej do przygotowania posiłków i efektywnej wentylacji pomieszczeń. Inwestorom zależy zatem, by uzyskać maksymalne oszczędności w zakresie działania systemów HVAC. Warto więc zainwestować w ergonomiczne rozwiązania poprawiające jakość powietrza, dedykowanym do współpracy z centralą wentylacyjną z odzyskiem ciepła.
Teraz jeszcze większe oszczędności i pewność najwyższej jakości daje przedłużona aż do siedmiu lat gwarancja na okapy firmy GORT
Profesjonalny projekt instalacji sanitarnej z zastosowaniem nowoczesnych okapów gastronomicznych firmy GORT, wykonanych z najwyższej jakości stali nierdzewnej AISI 304 zapewni komfort i bezpieczeństwo pracowników. Także ich gości przy zmniejszonych kosztach eksploatacyjnych. Nowoczesny design okapów kuchennych GORT umożliwia ich zastosowanie w pomieszczeniach szerokiej gamy obiektów. Od restauracji i barów, przez hotele, kończąc na ogromnych kantynach pracowniczych, szpitalnych czy wojskowych.
W zależności od oczekiwań dotyczących skuteczności filtracji mamy do wyboru kilka wariantów. Począwszy od filtrów labiryntowych, następnie filtrów cyklonowych, a skończywszy na bardzo skutecznych filtrach wielostopniowych marki GORT, które są rozwiązaniem dedykowanym do współpracy z centralą wentylacyjną z odzyskiem ciepła – mówi Damian Wąsicki, dyrektor Wydziału Wentylacji Profesjonalnych Kuchni firmy GORT. W sytuacji kiedy wywiewane powietrze ma być niemalże całkowicie wolne od cząsteczek tłuszczu, a także istotna jest skuteczna redukcja zapachów należy zastosować system UV.
Coraz większe zainteresowanie odzyskiem ciepła w systemach wentylacyjnych
Takie rozwiązanie niesie za sobą wiele korzyści. Główną z nich jest obniżenie kosztów eksploatacyjnych. Dzięki wykorzystaniu energii pochodzącej z powietrza wywiewanego, ograniczamy zużycie energii potrzebnej do ogrzania pomieszczenia.
Powietrze usuwane z pomieszczeń kuchennych ze względu na jego wysoką temperaturę jest korzystnym źródłem odzyskiwanego ciepła – wyjaśnia Wąsicki. – Biorąc pod uwagę zanieczyszczenie tłuszczowe, konieczne jest zastosowanie wysokosprawnych i innowacyjnych rozwiązań. Gorące wywiewane powietrze, przefiltrowane przez wysokiej jakości filtry wielostopniowe z systemem UV nie zawiera tłuszczu oraz innych zanieczyszczeń. Jest więc świetnym źródłem energii, którą można odzyskiwać.
Tekst powstał we współpracy z GORT.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione