Akademia Inspiracji Makro obchodzi 5. urodziny

Udostępnij artykuł

Akademia Inspiracji Makro, centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane klientom z sektora HoReCa, przez pięć ostatnich lat przeprowadziła pod okiem 70 trenerów ponad 1000 warsztatów dla reprezentantów blisko 2100 firm.

W ciągu ostatnich pięciu lat w gronie trenerów Akademii znaleźli się m.in. tak znani szefowie kuchni, jak: Tim Raue, Michel Moran, Tomasz Dekker, Michał Iwaniuk, Wojciech Harapkiewicz, Jan Kuroń, Kuba Steuermark, Tomasz Królikowski. Oprócz tego, do grona trenerów współpracujących z Akademią należą też Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski, Tomasz Habdas i Anna Dębska.

Poza warsztatami, szkoleniami i usługami doradztwa dla branży gastronomicznej zespół Akademii opublikował 8 e-booków kulinarnych i książkę pt. „Kolacja Inspiracji – od przystawki po deser”. Szefowie Akademii od 2020 roku regularnie występują w transmitowanych na żywo za pośrednictwem Facebooka pokazach kulinarnych, do których współprowadzenia zapraszają znane osobistości ze świata profesjonalnej gastronomii.

W czasie lockdown’u gastronomii szefowie kuchni bezpłatnie doradzali i oferowali wsparcie dla branży w zakresie utrzymania biznesu w ówczesnych trudnych warunkach oraz czynnie uczestniczyli w akcji „Posiłek dla Lekarza”.

Misją Akademii jest edukacja, inspiracja i integracja branży gastronomicznej. Jest to również miejsce, w którym szlifowane i promowane są kulinarne talenty należące do grona klientów Makro.  Pod auspicjami Akademii prowadzony jest program Szef dla Młodych Talentów – dedykowany uczniom szkół gastronomicznych. Akademia pełni również rolę centrum szkoleniowego dla pracowników, gdzie na co dzień prowadzone są szkolenia m.in. z zakresu wiedzy asortymentowej, znajomości rynku i kształtujących go trendów oraz testowane są produkty, które wprowadzane są do oferty handlowej sieci.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.05.2022
Aktualizacja: 12.05.2022