Andrzej Bryk, szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel o propozycjach dla różnych grup gości

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS] Restauracja Challenge’32 w Renaissance Warsaw Airport Hotel po zniesieniu obostrzeń wznowiła serwowanie śniadań oraz posiłków w restauracji i barze w pełnym zakresie w formie bufetu i a’la carte. Słuchając opinii gości wprowadziliśmy więcej dań w naszym menu związanych z lokalnymi specjałami. Takimi jak miody smakowe, nalewki czy lokalne szynki. Obserwujemy także zwiększony ruch rodzin z dziećmi i specjalnie z myślą o nich uzupełniliśmy nasz asortyment o ciasta własnego wypieku. Także zdrowe parówki z wysoką zawartością mięsa oraz śniadaniowe dania mleczne – mówi Andrzej Bryk, szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel w komentarzu przygotowanym dla Świata Hoteli.

Dla gości odwiedzających restaurację w porze lunchu i kolacji przygotowujemy obecnie nową kartę menu, w której goście znajdą swoje ulubione dania jak również całkowicie nowe pozycje ze szczególnym uwzględnieniem pozycji, które określamy nazwą „Green Menu” – menu wegetariańsko – wegańskie, obfite w witaminy i zamienniki mięsa charakteryzujące się nietuzinkową kompozycją smakową. Planując zmiany w karcie menu opieramy się o sezonowość warzyw i owoców dostępnych w okresie wiosennym. Jako profesjonalny zespół kulinarny przyjmujemy wyzwanie dynamicznych zmian i wymogów rynku, jesteśmy gotowi, aby sprostać wszelkim potrzebom naszych gości.

W naszym hotelu przebywają też uchodźcy z terenu odgarniętego wojną w Ukrainie, którzy uciekają przed wojną. Wszystkich gości staramy się przyjąć w nasze progi i ugościć najlepiej jak potrafimy. Stosujemy składniki menu dostosowane do diety związanej z kulturą, religią czy tradycją osób znajdujących się w tranzycie, przebywających w Renaissance.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione