W lipcu i sierpniu w restauracjach sieci w całej Polsce, rusza festiwal dań przygotowywanych z sezonowych i lokalnych produktów. Wakacyjna oferta w założeniu ma być lekka i zróżnicowana niczym oferta klasycznego targu.
W ciągu wakacyjnych miesięcy, w każdy wtorek, restauracje Sodexo będą eksplorować bogactwo targów warzywno-owocowych, serwując dania z użyciem sezonowych produktów. Menu najnowszej akcji ma być na tyle zróżnicowane, by spełnić preferencje różnych grup konsumentów.
– Natura sama podpowiada nam, co jest dla nas najlepsze w danej porze roku, a bogactwo wakacyjnych warzyw i owoców inspiruje do poszukiwania lekkich, zbilansowanych posiłków. Chłodniki, zupy warzywne, warzywa faszerowane i zapiekane i inne, tchnące lokalnością i latem, potrawy – to nasza propozycja na wakacyjny czas – różnorodna i wielobarwna jak oferta lokalnego, zielonego targu – mówi Katarzyna Rogalska, head of food platform, Sodexo Polska.
Sodexo prowadzi w Polsce 59 restauracji pracowniczych.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.