Na czele warszawskiej restauracji, przeplatającej swoje francuskie dania polskimi akcentami, staje dwóch utalentowanych, młodych ludzi – bracia Arkadiusz Wilamowski i Paweł Wilamowski. Swoje doświadczenie zdobywali czerpiąc z najznakomitszych gastronomicznych wzorów świata. Teraz mają apetyt na Gwiazdkę Michelin.
Szef kuchni Arkadiusz Wilamowski wraz ze swoim bratem Pawłem Wilamowskim, z warsztatem wypracowanym w restauracjach uznawanych za najlepsze, rozpoczęli przygodę w nowym miejscu. Wcześniej pracowali między innymi w: Alain Ducasse by Dorchester, Le Petit Nice Passedat, Hibiskus. Stanowiska general manager zajmuje Sebastian Michalewski, który zdobywał praktykę w restauracjach, zarówno we Francji jak i Wielkiej Brytanii min. L’Arnsbourg, L’Assiette Champenoise, AlainDucasse at the Dorchester.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Restauracja wyróżnia się zmieniającym się cyklicznie menu degustacyjnym w formie carte blanche – gość do samego końca nie wie, co dostanie na talerzu. W karcie widnieje tylko informacja, czy będzie to mięso czy ryba. Menu zmienia się często, zgodnie z sezonowością produktów. Menu a la carte, jest krótkie i również dopasowane do pór roku i składników gwarantujących świeżość, jakość i smak. W lokalu zjemy m.in.: carpaccio z pomidorów bio bawole serce z lodami bazyliowymi, pithiviers z kaczki i cielęciny, sałata frisse i sos Salmis, kaczka Palmid`or Bourgogne a’la orange z burakami multikolor i kurkami, Paris-Brest z lodami z dzikiego winogrona.
Zespół Chłodnej 15 ma zostać skomponowany w taki sposób, by wspólnie, poprzez uwielbienie do sztuki kulinarnej, chęć podnoszenia standardów i konsekwencję, zdobyć wymarzone odznaczenie – Gwiazdkę Michelin.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.