3 czerwca świętując trzecie urodziny kawiarni, bariści z Kalisza zmierzyli się z ogromnym wyzwaniem. Postanowili udowodnić, że są najlepsi w swoim fachu i pobiją rekord zaparzenia co najmniej 2000 sztuk espresso w ciągu ośmiu godzin, przez jedną osobę.

Od samego rana bariści zapraszali i częstowali mieszkańców najstarszego miasta w Polsce esspresso, bijąc jednocześnie rekord Guinnessa! Barista-Rekordzista Michał Kibler przygotował aż 2188 kaw!
Trzeba wspomnieć, iż wymogi do pobicia rekordu były wyśrubowane, m.in. wszystkie kawy musiały zostać przygotowane przez jedną osobę w ciągu ośmiu godzin, prawidłowo zaparzone espresso miało dokładnie 30 ml, gęstą konsystencję oraz posiadało tzw. Crème. Wymogi techniczne również zostały spełnione, gdyż kawy parzone były w standardowym ekspresie i wydawane klientom kawiarni.
SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

– Jako menedżer i właściciel kawiarni, urodzony, wychowany i oddany miastu Kalisz, darzę je wielkim sentymentem i zaufaniem, jednocześnie wierząc, że ma w sobie wielki potencjał, który dokładnie w tym momencie, za sprawą naszych wspólnych działań ma okazję się przebudzić. Mieszkańcy Kalisza udowodnili, iż są wielbicielami dobrej kawy i to właśnie dzięki ich wsparciu pobiliśmy rekord Guinnessa – wspomina Michał Kibler właściciel kawiarni Columbus Coffee Kalisz.
Mentoring nad kawowym biciem rekordu Guinnessa objął Michał Ziemlewicz – wschodząca gwiazda kawowej branży z tytułem Vice Mistrza Polski Coffee in Good Spirit’s 2019 oraz II Vice Mistrza Polski Coffee in GoodSpirit’s 2018, jest on również trenerem baristów w Best Coffee Systems.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.