Costa Coffee z nowymi propozycjami zimowymi

Udostępnij artykuł
Wśród produktów, o które poszerzyło się menu kawiarni, znajdziemy m.in. deserową kawę Salted Caramel Latte oraz propozycję na lunch – Foccacie z kaczką.

Kawa Salted Caramel Latte – deserowa opcja w typie latte macchiato – to nowoczesny twist na temat słonego karmelu, a dodatkowo dobrze skomponuje się z maślanym croissantem lub ciastkiem francuskim.

Foccacia z kaczką – mięso zostało tutaj sparowane z pieczonymi jabłkami i żurawiną, a wszystko to na pomidorowym pesto. Dla wegetarian Costa Coffee przygotowała Foccacię z serkiem halloumi. Z kolei dla fanów sałatek w słoikach, idealnym wyborem będzie odżywcza sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ciecierzycą oraz szpinakiem lub propozycja z kurczakiem balsamico, ryżem basmati, świeżą miętą oraz sosem mango z pikantną nutką chilli.

Na miłośników słodkości czeka czekoladowe ciasto W-Z i piernik przekładany marmoladą wieloowocową.

Początek roku niesie za sobą nowości do odkrycia – sieć kawiarni Costa Coffee zachęca do próbowania nowych smaków dostępnych na wynos w kawiarniach oraz do składania zamówień w dowolne miejsce poprzez aplikację Uber Eats.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.01.2021
Aktualizacja: 27.01.2021