Etno Cafe zaprasza do Browarów Warszawskich

Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz bezbłędnymi wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Dzięki Etno Cafe można stąd zabrać także świeżo paloną kawę. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej wyjątkowej oferty  – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment.

Oprócz szerokiej gamy klasycznych kaw, parzonych z ziaren wypalanych we własnej wrocławskiej palarni, można tu spróbować także tzw. Cold Brew Coffee. To kawa Etno Cafe, 100 proc. Arabika, macerowana na zimno. Napój kawowy o dużej zawartości kofeiny, mniejszej w odczuciu kwasowości (niż w kawie parzonej), a także prawdziwa bomba antyoksydantowa (większa niż zielona herbata), która w dodatku ma tylko 2 kcal/100 ml. Kawiarnia oferuje także „coś na ząb”, czyli śniadania, owsianki, bajgle, bagietki, kanapki czy sałatki, a także rzemieślnicze ciasta i desery. Kawiarnia serwuje swoje menu w opcji na wynos, można tu także kupić kawę ziarnistą i akcesoria do przygotowywania ulubionego naparu w domu.

Z przyjaźni i miłości do kawy – krótka historia Etno Cafe

Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego. Kawa była pretekstem do spotkania, rozmów – tych biznesowych jak i o innym niż wszystkie smaku. Właściciele, otwarci na nowe aromaty wciąż poszukują tych szczególnych, stąd dzisiaj to nie tylko kawa z Etiopii, ale także z Brazylii, Kolumbii, Indonezji czy Gwatemali. Co powinno wybrzmieć Etno Cafe to coś znacznie więcej niż dobra kawa, to cały koncept kawowy, lifestylowy, który zachęca do doświadczania i uważnego bycia, pod pretekstem kawy.


Kawa wypalana jest w dwóch odsłonach – kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.