Gdańsk: Restauracja MONO Kitchen działa stacjonarnie

Zgodnie z obostrzeniami, od soboty 24 października lokale gastronomiczne nie mogą funkcjonować w formie stacjonarnej. Jednym z wyjątków są restauracje hotelowe, które pozostają otwarte dla gości przebywających w obiekcie minimum dobę. Z tego rozwiązania skorzystali właściciele MONO Kitchen.

Restauracja jest częścią hotelu Stay inn Gdańsk. Dlatego, by móc skorzystać z oferty lokalu na miejscu, wystarczy wynająć pokój, który oferowany jest za 1 zł. Dla gości hotelowych posiłki serwowane są wyłącznie do stolika w reżimie sanitarnym z zachowaniem odległości, przy zakrywaniu ust i nosa przez gości i obsługę.

Wszystkich spragnionych i głodnych zapraszamy do nas, wystarczy tylko zameldować się w naszym hotelu za symboliczną złotówkę i jeść w restauracji jak to wielu z Was uwielbia – poinformowano za pośrednictwem social mediów.

To gastroturystyka w naszym wydaniu. Każdy z gości jest zameldowany, a więc ma prawo skorzystać z restauracji hotelowej i jest to jak najbardziej zgodne z wszystkimi wytycznymi. Są już nawet pierwsi zainteresowani – mówi z rozmowie z nami Andrzej Jóźwiak, współwłaściciel MONO Kitchen.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.