Gringo Bar startuje z nową lokalizacją

Udostępnij artykuł
Znany koncept własny o profilu tex-mex w fuzji z polskim podniebieniem, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie poszerzy swoje portfolio o kolejny punkt na mapie stolicy. Gringo Bary funkcjonują przy ul. Odolańskiej, Dobrej i w Hali Koszyki. Nowy lokal znajdujący się w Galerii Młociny, w Hali Hutnik został otwarty 23 października. Z tej okazji na gości czekała promocja – 50 proc. na wszystkie dania.

Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki, który w kuchni czuje się doskonale, a większość dań to jego pomysły.

Pierwszy lokal został otwarty w 2014 roku na Mokotowie przy ulicy Odolańskiej 15. Jest to miejsce wolne od plastiku, gdzie w kuchni funkcjonuje kilka prostych zasad – stosowany jest 100 proc. ser cheddar, cukier z brzozy, sól himalajska. Dania serwowane są w estetycznych, jednorazowych, ekologicznych opakowaniach, które nie mają wpływu na smak oraz kształt potraw.

Od października 2016 koncept działa również w kolejnej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. W 2018 roku został otwarty punkt prz ulicy Dobrej w Warszawie. Latem natomiast foodtruck Gringo przemierzają Polskę wzdłuż i wszerz karmiąc na najważniejszych wydarzeniach w kraju.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.10.2019
Aktualizacja: 25.10.2019