Gruby Josek zaprasza gości

Udostępnij artykuł
Jak sugeruje dalsza część nazwy – “klawe miejsce dla ferajny” lokal nawiązuje koncepcyjnie, wystrojem, ale i smakiem do klimatu stolicy z okresu międzywojennego.  Można tu skosztować między innymi: tatara, śledzika, kopytek czy W-Z. Znajduje się w przy ul. Elektoralnej 24, w miejscu, gdzie dawniej funkcjonowała Zagadka i Hala Electoralna 24.

W ramach przystawki Gruby Josek oferuje Śledzika, Tatara, raki oraz cynaderki. Dania główne to jagnię, świnia, krowa, jesiotr, babka ziemniaczana. Te same pozycje dostępne są również jako amuse bouche. Desery to W-Z, szarlotka oraz faworek. W menu dla dzieci znajduje się zupa pomidorowa, kopytka, dorsz i kurczak oraz naleśniki.

Lokal serwuje też lunche od poniedziałku do piątku (12:00-16:00). Za trzy dania zapłacimy 29 zł.

Gruby Josek czynny jest codziennie od 12:00 do 22:00, w soboty do 23:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 23.01.2019
Aktualizacja: 24.01.2019