Jak sugeruje dalsza część nazwy – “klawe miejsce dla ferajny” lokal nawiązuje koncepcyjnie, wystrojem, ale i smakiem do klimatu stolicy z okresu międzywojennego. Można tu skosztować między innymi: tatara, śledzika, kopytek czy W-Z. Znajduje się w przy ul. Elektoralnej 24, w miejscu, gdzie dawniej funkcjonowała Zagadka i Hala Electoralna 24.
W ramach przystawki Gruby Josek oferuje Śledzika, Tatara, raki oraz cynaderki. Dania główne to jagnię, świnia, krowa, jesiotr, babka ziemniaczana. Te same pozycje dostępne są również jako amuse bouche. Desery to W-Z, szarlotka oraz faworek. W menu dla dzieci znajduje się zupa pomidorowa, kopytka, dorsz i kurczak oraz naleśniki.
Lokal serwuje też lunche od poniedziałku do piątku (12:00-16:00). Za trzy dania zapłacimy 29 zł.
Gruby Josek czynny jest codziennie od 12:00 do 22:00, w soboty do 23:00.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.