Idź na Restaurant Week, ratuj restauracje i wygraj kolację z Magdą Gessler

Udostępnij artykuł
Jesienna edycja festiwalu obfituje w niespodzianki. Wszyscy goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z jedną z ikon polskiej sceny restauracyjnej. Zwycięskie spotkanie odbędzie się “U Fukiera”! Festiwal potrwa od 28 października do 15 listopada. Nasze czasopismo Nowości Gastronomiczne i newsowy portal Horecanet.pl są patronem medialnym wydarzenia.
Zasady konkursu…

…są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #JemDlaZiemi i #KolacjaUFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska i @Restaurant_Club_Polska. Co ważne – aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu, a jury wybierze aż trzech zwycięzców, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe. Nagrodę będzie można zrealizować do 15 grudnia 2020 roku.

Bezpieczeństwo gości

Ponieważ dla organizatorów jest ono priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100 proc. w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji. W wyniku ostatnich obostrzeń obowiązują min. 4mkw. odległości na gościa oraz dostępność co drugiego zajętego stolika, które w ramach Festiwalu można zarezerwować do godziny 19:30.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 22.10.2020
Aktualizacja: 22.10.2020