Będzie odpowiadał za wszystkie punkty gastronomiczne w Vienna House Andel’s Lodz: restaurację Delight, Oscar’s Bar, skyFLY Bar oraz centrum konferencyjne. Kubiak specjalizuje się w kuchni fusion i molekularnej i jest trenerem kulinarnym. Na stanowisku zastąpił Mirosława Jabłońskiego.

Kamil Kubiak był już związany z Vienna House Andel’s Lodz w 2010 roku, gdzie pracował trzy lata jako kucharz. Następnie został szefem kuchni w Novotel Łódź Centrum oraz hotelu Tabaco. W 2018 r. przeniósł się do Warszawy do nowo otwartego Four Point by Sheraton w Warszawie, gdzie spędził kolejne trzy lata. Teraz postanowił powrócić do Vienna House i przejął stery od Mirosława Jabłońskiego.
Możliwość powrotu po dziewięciu latach do Vienna House bardzo mnie ucieszyła. Vienna House ma niesamowitą energię i daje dużo możliwości rozwoju. Zarządzanie gastronomią w tak dużym obiekcie biznesowo-konferencyjnym, jakim jest Vienna House Andel’s Lodz, to duże wyzwanie, ale jednocześnie niesamowita perspektywa – podkreśla Kamil Kubiak.
Kamil Kubiak jest wszechstronnym szefem kuchni, specjalizującym się w kuchni fusion, nowoczesnej
i molekularnej. Nieustannie się kształci i doskonali swoje umiejętności. Dzięki zdobytej przez lata wiedzy pełni również rolę trenera kulinarnego. Gotował dla wielu znanych osób, m.in. przygotowywał prywatny lunch we Włoszech dla papieża Franciszka. Z powodzeniem brał udział w wielu konkursach
i prestiżowych wydarzeniach.
Kamil Kubiak przejął stanowisko od Mirosława Jabłońskiego, który był związany z hotelem od jego otwarcia, a obecnie zarządza kuchnią w Belmonte Hotel Krynica-Zdrój.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione