Kuba Wojewódzki i Józef Krawczyk otwierają restaurację

Udostępnij artykuł
Elektrownia Powiśle to miejsce, które przyciąga unikatowe koncepty i wyjątkowych ludzi. Biznesowy duet już wkrótce otworzą tu swój pierwszy wspólny lokal. Niewinni Czarodzieje 2.0 to połączenie niezwykłego smaku, pasji do muzyki i niebanalnej rozrywki.

Założycieli restauracji połączyła pasja oraz wieloletnie doświadczenie, które zaowocowały pierwszym wspólnym projektem w sercu warszawskiego Powiśla. „Niewinni Czarodzieje 2.0” to miejsce jakiego na mapie Warszawy jeszcze nie było. Wyjątkowy koncept, który powstanie w Elektrowni Powiśle, uzupełni warszawską mapę kulinarno-rozrywkową. Koncerty, stand-upy i wydarzenia kulturalne na najwyższym poziomie z pewnością sprawią, że „Niewinni Czarodzieje 2.0” na stałe zagoszczą na liście ulubionych miejsc warszawiaków i osób odwiedzających stolicę.

– Niewinni Czarodzieje to najbardziej nieoczywisty film Andrzeja Wajdy. Najbardziej nie Wajdowski obraz Wajdy. Opowiada o ludziach kochających określony styl życia – Modne restauracje, dobrą muzykę i żadnych zobowiązań. To credo naszego miejsca. No może z wyjątkiem tych zobowiązań – miejsca nieoczywistego. Jak mówi mój wspólnik 2/3 restauracja i 1/3 klub. Chcemy, aby u nas świat muzyki spotykał się ze światem stand-upu. A ludzie otwarci na innych ludzi spotykali sobie podobnych. Zawsze chciałem być jak Humphrey Bogart w Casablance – mówi Kuba Wojewódzki, współzałożyciel Niewinnych Czarodziejów 2.0.

Elektrownia Powiśle to miejsce wyjątkowe, którego założeniem od początku było stworzenie przestrzeni stanowiącej odpowiedź na potrzeby współczesnych klientów, którzy wiedzą czego oczekują i w jakich miejscach chcą spędzać swój czas. Miejsca, które pozwoli im na budowanie relacji i zdobywanie nowych doświadczeń. Właśnie dlatego unikatowe koncepty takie jak „Niewinni Czarodzieje 2.0” idealnie wpisują się w założenia projektu i doskonale dopełniają jego ofertę.

– Klimat Elektrowni Powiśle tworzą najemcy, dlatego cieszymy się, że koncept „Niewinni Czarodzieje 2.0” stanie się częścią naszego projektu. Zależy nam, aby wizyta w Elektrowni Powiśle była niezapomnianym doświadczeniem, dlatego zapraszamy do projektu partnerów z wyjątkowymi pomysłami na biznes. Dzięki temu miejsca takie jak Elektrownia idealnie wpisują się we współczesne trendy, które łącząc szeroką ofertę gastronomiczną z rozrywką stają się przestrzenią, w której klienci chcą spędzać swój wolny czas. Jesteśmy przekonani, że Elektrownia Powiśle będzie właśnie takim wyjątkowym miejscem na mapie Warszawy – mówi Bartek Prytuła, partner w White Star Real Estate.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 22.02.2019
Aktualizacja: 22.02.2019