Lecentano po raz drugi w Polsce. Koncept postawił na Fuzję

Udostępnij artykuł
Spółka Echo Investment, realizująca projekt rewitalizacji pofabrycznego terenu, podpisała kolejną umowę na wynajem 420 mkw. powierzchni w jednym z historycznych budynków kompleksu. W drugiej połowie 2022 roku w Fuzji swój drugi lokal w Polsce otworzy pizzeria Lecentano.

Lecentano to autorski koncept Marka Zarkhina – twórcy gastronomicznego imperium, który odpowiada za ponad 220 restauracji zlokalizowanych w Europie Wschodniej oraz w Azji. Pierwsza w Polsce pizzeria pod szyldem Lecentano otworzyła się w Browarach Warszawskich, teraz restaurator postawił na Łódź i Fuzję.

Lecentano to kolejny najemca, który potwierdza zmieniające się na rynku trendy. Restauracje coraz częściej wychodzą z zamkniętych obiektów, jak np. centra handlowe i wybierają otwarte na miasto, wielofunkcyjne przestrzenie. Fuzja jako destination place jest idealną lokalizacją dla nowatorskich gastronomicznych konceptów, które szukają dla siebie wyjątkowych i nastrojowych miejsc na kulinarnej mapie kraju. Nasz projekt odpowiada na potrzeby najemców i klientów oferując wspaniały i otwarty kompleks, którego niewątpliwym atutem jest pofabryczna XIX – wieczna zabudowa. Wierzę, że Lecentano będzie niezwykłym miejscem spotkań i kulinarnych wrażeń dla mieszkańców kompleksu, pracowników, naszych sąsiadów oraz pozostałych mieszkańców Łodzi – mówi Karolina Prędota Krystek, Head of Food and Beverage w Echo Investment.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Lecentano powstanie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny w pobliżu zabytkowej elektrowni Karola Scheiblera. Klimatem nawiązywać będzie do włoskiej filozofii celebracji codzienności, będzie to zatem miejsce radosne, niezwykle przytulne, gościnne, pełne kolorów i kreatywnych pomysłów. W menu znajdzie się wypalana w piecu tradycyjna pizza serwowana w różnych wariantach oraz sekcja z włoskimi pastami.  Pizza i pasta przygotowywane będą na bazie specjalnie sprowadzanej z Włoch mąki. Ze słonecznej Italii pochodzić będą też wyselekcjonowane pod kątem dań i deserów wina. W restauracji nie zabraknie również autorskich koktajli.

Wychodzimy z założenia, że pizza to coś więcej niż danie kulinarne. To sposób bycia i codzienny kawałek szczęścia, którym możemy dzielić z bliskimi nam osobami. Nasza restauracja ma zapraszać klientów zapachem przyrządzanych dań, smakiem oraz służyć ich relaksowi i odpoczynkowi. Postindustrialna Fuzja idealnie pasuje do założeń naszego konceptu, cieszymy się zatem, że właśnie w tym miejscu, w III kwartale przyszłego roku otworzymy nasz drugi w Polsce autorski lokal Lecentano. Restauracja utrzymana będzie w unikalnym i niespotykanym gdziekolwiek indziej designie mówi Mark Zahrin, restaurator odpowiedzialny za koncept Lecentano.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 07.12.2021
Aktualizacja: 07.12.2021