Letnie menu w restauracji Hulakula

Udostępnij artykuł
Jedno z największych centrów rozrywkowo-rekreacyjnych w Warszawie, kojarzone jest przede wszystkim z kręglami oraz wydarzeniami i koncertami muzycznymi. Jednak coraz więcej odwiedzających docenia to miejsce za stale rozwijającą się ofertę gastronomiczną.

Przy ul. Jagiellońskiej 82B do dyspozycji gości są m.in. trzy bary oraz restauracja z ogródkiem, w której od połowy maja serwowane jest autorskie menu Bartosza Adamskiego – najmłodszego uczestnika polskiej edycji Masterchefa. Goście restauracji Hulakula znajdą w karcie nieoczywiste połączenia smakowe, nawiązujące do kuchni włoskiej i azjatyckiej.

Nowe menu odzwierciedla charakterystyczny styl kulinarny swojego autora: jest zaskakujące i nieoczywiste. Młody kucharz znany jest z tego, że swoje potrawy komponuje bez przepisu. Gotując, polega przede wszystkim na swojej inwencji, w nieoczywisty sposób łącząc ze sobą smaki. Teraz potraw jego autorstwa może spróbować każdy gość restauracji Hulakula.

– Komponując menu do restauracji Hulakula postawiłem przede wszystkim na wysokiej jakości składniki: warzywa, mięso, ryby oraz zdrowe nasiona. Odpowiednio połączone i przyprawione, okazały się strzałem w dziesiątkę. Potrawy są lekkie i pełnowartościowe, a smaki nieoczywiste. Zadowolą poszukiwaczy nowych smaków, zabierając ich w kulinarną podróż, przez Półwysep Apeniński, aż do Azji – mówi Bartosz Adamski.

W autorskim menu, odwiedzający warszawskie centrum rozrywki znajdą m.in. kanapkę z trybowanym udkiem z kurczaka, dzikiego łososia podanego na chrupiącej polencie z salsą pomidorową, czy stir fry z warzywami i sosem hoisin.
Dań można spróbować, odwiedzając strefę gastronomiczną pod gołym niebem w czwartki w godzinach 20:00-00:00, piątki 18:00-00:00, soboty 12:00-00:00 oraz niedziele 12:00-22:00.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 29.05.2019
Aktualizacja: 29.05.2019