Łukasz Zdrojkowski nowym członkiem zarządu Stowarzyszenia Dostawców Rozwiązań dla Sektora HoReCa

Na stanowisku zastąpi Rafała Budkę, który zajmie się rozwojem ogólnopolskiego konkursu oceniającego kuchnie komercyjne pod kątem technologii, ekologii i innowacyjnych rozwiązań wpływających na zwiększenie wydajności, ekonomiczności i bezpieczeństwa pracy. Przyjmowanie zgłoszeń konkursowych rozpocznie się z początkiem września 2020 r.

Łukasz Zdrojkowski jako członek zarządu będzie odpowiedzialny za kontakty i współpracę z międzynarodowymi organizacjami promującymi i wspierającymi dostawców dla sektora HoReCa. Do jego obowiązków będzie należało również koordynowanie implementacji europejskiego programu dla przedsiębiorstw na rzecz pobudzenia wzrostu gospodarczego i tworzenia nowych miejsc pracy.  Inicjatywa ma poparcie europejskich przywódców i posłów do Parlamentu Europejskiego.

Głównym celem programu jest wspieranie polskich producentów w pozyskiwaniu funduszy na badania naukowe i innowacje. Stowarzyszenie jako reprezentant polskich producentów dla sektora HoReCa stoi na stanowisku, że badania naukowe są inwestycją w naszą przyszłość i stanowią sedno unijnego planu na rzecz inteligentnego, trwałego wzrostu gospodarczego sprzyjającego aktywizacji społecznej  oraz synergii między przedsiębiorcami.

Pozyskane środki będą służyły przełamywaniu barier dla stworzenia prawdziwego, jednolitego rynku wiedzy, badań naukowych i innowacji w obszarach związanych z producentami rozwiązań dla sektora HoReCa. Będą również łączyły biznes, edukację i badania, ułatwiając powstawanie dynamicznych partnerstw trans-sektorowych.

Łukasz Zdrojkowski jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Od ponad 4 lat pełni funkcję dyrektora ds. rozwoju biznesu w Fabryce Maszyn Gastronomicznych GORT w Białymstoku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.