Nowy foodcourt w toruńskim centrum handlowym

Udostępnij artykuł
Dziś są nie tylko destynacjami zakupowymi – stają się również miejscami spotkań i spędzania czasu wolnego dzięki realizowaniu dodatkowych funkcji, takich jak rozrywkowo-rekreacyjna, kulturalna czy społeczna. Modernizacja foodcourtu w Centrum Handlowym Bielawy w Toruniu dobiegła końca. Do dyspozycji klientów została oddana nowoczesna strefa restauracyjna z zupełnie nowym wystrojem, zaaranżowana zgodnie z najnowszymi standardami wyposażenia tego typu powierzchni.

Nowy foodcourt w CH Bielawy to odpowiedź na potrzeby konsumentów oraz obowiązujące tendencje rynkowe. Aranżacja strefy restauracyjnej nawiązuje do stylu skandynawskiego z dominacją jasnego drewna oraz jasnych barw – szarości, pasteli oraz bieli. Całość uzupełniają mocne akcenty kolorystyczne – zieleń oraz pomarańcz. Zastosowanie naturalnych materiałów oraz skandynawskiej kolorystyki wzbogaconej o żywe kolory zapewnia wrażenie nowoczesności, a funkcjonalność nowej strefy gastronomicznej gwarantują wygodne meble. Przy projektowaniu foodcourt zastosowano strefowanie przestrzeni z wyraźnym zróżnicowaniem miejsc siedzących restauracyjnych i kawiarnianych. Na terenie strefy restauracyjnej znajdują się również duże, długie stoły, które sprzyjają grupowym spotkaniom oraz integracji.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Akcentem dominującym nowej przestrzeni są wszechobecne rośliny, które ocieplają wnętrze i sprawiają, że w środku ruchliwego centrum handlowego mamy przyjazną strefę, w której można odpocząć. Wzrok przyciągają również drewniane konstrukcje w kształcie domków, które pełnią nie tylko funkcję estetyczną, ale także skrywają wiele funkcjonalnych rozwiązań – są stojakami na rośliny, miejscami do spożywania posiłku czy strefą zabaw dla najmłodszych z interaktywnymi grami.

Jako centrum rodzinne, CH Bielawy zapewniło również na nowym foodcourcie udogodnienia dla rodzin z dziećmi. Do dyspozycji rodziców są podgrzewacz do butelek oraz kuchenka mikrofalowa.

– Nowy foodcourt to kolejny już etap modernizacji Centrum Handlowego Bielawy. Po wymianie posadzek i małej architektury oraz stworzeniu strefy wypoczynku, przyszedł czas na strefę restauracyjną w nowej odsłonie. Jesteśmy przekonani, że przyjazne i komfortowe miejsce o wyróżniającym się designie przypadnie do gustu naszym klientom, którzy chętnie będą tam robić sobie przerwę na kawę i lunch podczas zakupów w CH Bielawy – mówi Marcin Żelazny, dyrektor Centrum Handlowego Bielawy.

Projekt modernizacji foodcourt Centrum Handlowego Bielawy przygotowały biura projektowe Tremend Studio Dekor oraz Marro z Warszawy. Oferta gastronomiczna CH Bielawy obejmuje restaurację KFC, Cukiernię Sowa, bar SAJ-GON z potrawami kuchni chińskiej i wietnamskiej oraz punkt Smak&Wag z daniami na wagę.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.11.2018
Aktualizacja: 28.11.2018