Nowy sushi bar w Szczecinie

Udostępnij artykuł
W czwartek smak rolek mogli ocenić mieszkańcy miasta, a w piątek próbowały ich kandydatki na miss województwa zachodniopomorskiego. Nowy lokal Koku Sushi mieści się w centrum Szczecina, przy ul. Wojska Polskiego 40.

– Do godziny 19:00 starałem się jeszcze kontrolować ruch, liczyłem klientów i do tej pory było ich ponad stu. A kiedy doszedłem do tej liczby, to się uspokoiłem. Jest dobrze, pomyślałem – opowiada właściciel lokalu Dariusz Łukaszewicz. – Miło się robiło, kiedy ktoś wychodząc z lokalu pokazywał mi podniesiony do góry kciuk, albo kiedy czytałem na Facebooku wpis: „w kręceniu rolek nie macie sobie równych”. Choć momentami było gorąco.

Stres był, mimo że to drugi lokal franczyzowy Koku Sushi jaki otwiera Dariusz Łukaszewicz. Pierwszy powstał dwa lata temu w Świnoujściu i cieszy się dużym powodzeniem. Zbudowany sukcesem inwestor, postanowił więc otworzyć kolejną restaurację, tym razem w wersji premium.

Organizatorzy konkursu Miss Zachodniopomorskiego postanowili zorganizować z Koku Sushi spotkanie kandydatek z mediami. Przyznają, że wybrali ten lokal głównie ze względu na estetykę wystroju. Przestronne wnętrze lokalu utrzymane jest w jasnych neutralnych barwach z dominującą świeżą zielenią washabi.

W menu restauracji poza sushi i sashimi, goście znajdą się też inne sztandarowe potrawy Koku, takie jak: pierożki gyoza z kaczką, spring rollsy, sandwiche gua bao, samosy, tatar z łososia i tuńczyka, zupy oraz słynny sernik z lodami mango.

– Z początkiem czerwca wchodzi nowa karta, a w niej oryginalne smaki sushi i zupełna nowość: kraftowe piwo na bazie japońskiego chmielu, warzone specjalnie na zamówienie sieci i skomponowane tak, by pasowało do sushi – dodaje właściciel.

Koku Sushi to franczyzowa sieć barów serwujących to popularne azjatyckie danie w Polsce. Aktualnie pod jej szyldem działają 24 bary w 21 miastach.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.05.2019
Aktualizacja: 27.05.2019