Nowy szef kuchni w Hotelu Wisła Premium

Udostępnij artykuł
Z początkiem czerwca stanowisko to objął Robert Muzyczuk. Swoją przygodę z branżą rozpoczął kilkanaście lat temu, a doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, jak i za granicą, między innymi na Islandii.

Robert Muzyczuk pracował pod okiem znamienitych szefów kuchni, a pracę z Dominikiem Durajem uchodzącego za najlepszego szefa kuchni południa Polski, uważa za najbardziej rozwojowy rozdział w swojej karierze.

Wraz z gruntownym remontem naszej hotelowej restauracji, zdecydowaliśmy się postawić na nowy, świeży koncept. Nie mam wątpliwości co do tego, że wraz z Panem Robertem stworzymy wyjątkowe miejsce, nie tylko na skale Wisły. Głęboko wierzę w powodzenie tego projektu. W Wiśle takiej kuchni jeszcze nie było! – informuje Łukasz Mączka, dyrektor Hotelu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Z wielką radością objąłem stanowisko szefa kuchni w Restauracji Hotelu Wisła Premium.To wyjątkowe miejsce na mapie Wisły, które zawsze tętni życiem. Sama restauracja nagradzana była przez Gault&Millau, więc poprzeczka ustawiona jest wysoko. Chcemy sięgnąć po jeszcze więcej. Nasz koncept kulinarny to „casualowy fine dining”. Co to oznacza w praktyce? Postawiliśmy na lokalne produkty, nowoczesne techniki przygotowania i nienachalny serwis – zapowiada Robert Muzyczuk.

Hotel Wisła Premium to kameralny, 42 pokojowy obiekt położony w dolinie Kopydło. Ceniony za wysokiej jakości kuchnię, dobrą infrastrukturę biznesową – prawie 200 mkw. przestrzeni konferencyjnej – oraz ofertę SPA.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.06.2020
Aktualizacja: 15.06.2020