Otwarcie Monopolis z autorskimi konceptami gastronomicznymi już za kilka miesięcy

Udostępnij artykuł
Prace nad rewitalizacją dawnego Monopolu Wódczanego zbliżają się ku końcowi. Projekt od samego początku nie zakładał wyłącznie odrestaurowania historycznych budynków. Dzięki użyciu najnowszych technologii w Monopolis powstał blisko 100-metrowy pasaż, który jest zlokalizowany w centralnym punkcie kompleksu.

Właśnie w Monopolis, Aleksandra Sowa otworzy swoją piekarnię „Piekarnia Łódź”, gdzie oprócz rozmaitych, niektórych nawet rzadko spotykanych gatunków chleba, bułek, drożdżówek z sezonowymi owocami, czy domowych ciast, goście również będą mogli zamówić dania lunchowe oparte na własnych wypiekach.

Znana łódzka restauratorka Anna Rubaj wspólnie z Arturem Shutterem w obiekcie otworzy autorski koncept kulinarny. Restauracja, która powstanie w miejscu dawnej kotłowi, będzie największym lokalem gastronomicznym w Monopolis. Koncept zakłada połączenie restauracji z galerią sztuki oraz sklepem z wybornymi produktami spożywczymi sprowadzanymi z całego świata.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie RG2019banner.png

To w Monopolis powstanie m.in. amfiteatr, liczne restauracje i kawiarnie. Dzięki obniżeniu terenu jest on akustycznie odcięty od zlokalizowanej przy obiekcie Centralnej Osi Łodzi. Nowoczesne wykończenia witryn pasażu doskonale współgrają z pofabrycznym klimatem kompleksu. Choć otwarcie obiektu nastąpi pod koniec roku, jego skala i rozmach już robią duże wrażenie. Jest to obecnie największa rewitalizacja tego typu projektu w Polsce.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.