Prace nad rewitalizacją dawnego Monopolu Wódczanego zbliżają się ku końcowi. Projekt od samego początku nie zakładał wyłącznie odrestaurowania historycznych budynków. Dzięki użyciu najnowszych technologii w Monopolis powstał blisko 100-metrowy pasaż, który jest zlokalizowany w centralnym punkcie kompleksu.
Właśnie w Monopolis, Aleksandra Sowa otworzy swoją piekarnię „Piekarnia Łódź”, gdzie oprócz rozmaitych, niektórych nawet rzadko spotykanych gatunków chleba, bułek, drożdżówek z sezonowymi owocami, czy domowych ciast, goście również będą mogli zamówić dania lunchowe oparte na własnych wypiekach.
Znana łódzka restauratorka Anna Rubaj wspólnie z Arturem Shutterem w obiekcie otworzy autorski koncept kulinarny. Restauracja, która powstanie w miejscu dawnej kotłowi, będzie największym lokalem gastronomicznym w Monopolis. Koncept zakłada połączenie restauracji z galerią sztuki oraz sklepem z wybornymi produktami spożywczymi sprowadzanymi z całego świata.
To w Monopolis powstanie m.in. amfiteatr, liczne restauracje i kawiarnie. Dzięki obniżeniu terenu jest on akustycznie odcięty od zlokalizowanej przy obiekcie Centralnej Osi Łodzi. Nowoczesne wykończenia witryn pasażu doskonale współgrają z pofabrycznym klimatem kompleksu. Choć otwarcie obiektu nastąpi pod koniec roku, jego skala i rozmach już robią duże wrażenie. Jest to obecnie największa rewitalizacja tego typu projektu w Polsce.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.