Primulator przedstawił ofertę specjalną na XIII Forum Profit Hotel 2018

Udostępnij artykuł
Od początku działania firma koncentruje się na zapewnieniu najwyższej jakości rozwiązań dla gastronomii. Korzysta z prawie 28 lat doświadczeń i dostarcza kompleksowe rozwiązania dla lokali gastronomicznych, w tym hoteli – od technologicznej fazy projektowej lokalu, poprzez wyposażenie w sprzęt, kończąc na szkoleniach, przy zapewnieniu najwyższej jakości usług serwisowych. Na terenie Polski posiada biura w Łodzi, Warszawie (Łomianki), Poznaniu, Zabrzu, Gdyni, Krakowie i Wrocławiu.

Strefa Kawy

Coffee Bussiness to wiodący obszar działania firmy Primulator. Kawa ma podstawowe znaczenie w każdym lokalu gastronomicznym. To nie tylko napój – kawa dla konsumenta to styl życia, kultura
i pozytywne emocje. Dla właściciela lokalu gastronomicznego to najważniejszy kanał generowania zysku i jednocześnie doskonała metoda na tworzenie pozytywnego wizerunku. Aktualne tendencje i wymagania konsumenckie nie ograniczają się już tylko do napojów takich jak: kawa czarna, latte czy cappuccino. Pojawiają się trendy ocierające się o Speciality Coffee, a to wymaga specjalistycznej wiedzy w zakresie Coffee Business. Primulator jest w stanie doradzić, jak zaspokoić najwyższe wymagania klientów, stworzyć odpowiednie menu, dobrać właściwą mieszankę kawy i najlepsze parametry w ekspresie. Oczywiście do dyspozycji klientów jest cała gama najnowocześniejszych ekspresów do kawy: tradycyjnych Faema, automatycznych WMF oraz do kawy przelewowej BUNN. Dopełnieniem oferty są młynki do kawy Mahlkönig, Casadio oraz Anfim, a o najwyższą jakość wody dbają systemy uzdatniania i filtracji Everpure Pentair.

  • Faema – ciśnieniowe ekspresy do kawy
    Ciśnieniowe ekspresy do kawy Faema to synonim nowoczesnego urządzenia z tradycjami, które łączy zjawiskowy design z dużą wydajnością. Wybrane modele zawierają rozwiązania pozwalające przygotować doskonałej jakości espresso, dzięki automatycznej kontroli grubości mielenia (PGS- Perfect Grind System), a takie systemy, jak Eco i Smart Boiler skutecznie zmniejszają zużycie energii i zwiększają wydajność. Faema ma w ofercie ok. 30 modeli tradycyjnych ekspresów. Dzięki tak szerokiej gamie maszyn można dokonać trafnego wyboru zarówno pod względem parametrów technicznych, wielu funkcji automatycznych, jak również pod względem wyglądu.
  • WMF – automatyczne ekspresy do kawy
    To najlepszy sposób na otrzymanie doskonałej jakości kawy, a wszystko za dotknięciem odpowiedniej ikony na monitorze (10” w serii S+). Szeroka gama modeli umożliwia wybór ekspresu w zależności od wydajności (do 80/120/150/180/250 i 350 kaw dziennie). Kilka rodzajów lodówek (pojemność od 3,5 l do 10,5 l) z możliwością zainstalowania obok, po środku, pod ekspresem lub pod blatem, a nawet kilku na raz, daje nieograniczone możliwości zastosowania. Szeroki wybór opcji, na czele z Dynamic Milk (spienione ciepłe i zimne mleko), umożliwia spersonifikowaną konfigurację każdego modelu.
  • BUNN – przelewowe ekspresy do kawy
    Ekspresy marki BUNN są dedykowane do kaw przelewowych najwyższej jakości, zapewniając najlepsze wymagane parametry parzenia. Warniki do wody BUNN są powszechnie używane na całym świecie podczas specjalistycznych testów jakości kawy (Cup Tasting).

ŚWIAT HOTELI WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Strefa gotowania i napojów

Dzisiejsze możliwości sprzętowe i technologiczne pozwalają, aby praktycznie dowolny produkt był przygotowany szybko, prosto, przy minimalnym nakładzie pracy, bez strat surowca, ale również przy minimalnym zużyciu energii elektrycznej. Jak stworzyć atrakcyjne menu, jak zwiększyć sprzedaż gorących przekąsek, jak tego dokonać przy niskich kwalifikacjach kulinarnych personelu, jak tego dokonać przy ograniczonym dostępie „rąk do pracy”? Na takie potrzeby doskonale odpowiadają bezwentylacyjne piece konwekcyjno-mikrofalowe Merrychef eikon®, automatyczne i również bezwentylacyjne frytownice, makaroniarki i piece do pizzy Eurochef. Uzupełnieniem baru są automatyczne wyciskarki do soków Zumoval oraz blendery Blendtec.

  • MERRYCHEF EIKON® – piece konwekcyjno-mikrofalowe
    eikon® e2s HP to najmniejszy szybki piec z największą wydajnością – przygotowanie potraw do 20 razy szybciej niż w tradycyjnych piecach. Piece Merrychef eikon® są doskonałym wyborem dla każdego, kto chce przygotować świeże, gorące posiłki na żądanie. Sam piec jest urządzeniem bezwentylacyjnym, a obsługa nie wymaga wysokich kwalifikacji ani dużej przestrzeni. Piece są łatwe w obsłudze, wszechstronne i zapewniają stały poziom wydajności, który nieustannie wykracza poza oczekiwania właścicieli lokali gastronomicznych.
  • Eurochef – frytownice, makaroniarki i piece do pizzy
    Produkty marki Eurochef są odpowiedzią na potrzeby rynku na kompaktowe, automatyczne i nie wymagające instalacji drogich systemów wentylacji urządzenia do przygotowywania makaronów, produktów smażonych w głębokim oleju (takich jak: frytki, chipsy, krokiety ziemniaczane, ser mozzarella, krążki cebuli, skrzydełka kurczaka, sznycle, ryby) oraz pizzy. Automatyczne frytownice, makaroniarki i piece do pizzy wyposażone są w system oczyszczania, który eliminuje dym i przekształca go w parę wodną.
  • Zumoval – wyciskarki do soków z pomarańczy
    Wyciskarki Zumoval są całkowicie automatyczne – wyjmij pomarańcze z kosza, umieść je w podajniku, a maszyna zrobi wszystko za Ciebie, w dodatku z dużą prędkością. Wyjątkowy system podawania owoców jest wydajny i atrakcyjny, co przyciąga uwagę konsumentów. Podczas procesu wyciskania sok nie ma kontaktu ze skórką pomarańczy i nie nabiera gorzkiego posmaku oraz co najważniejsze – wydobywa maksimum smaku i witamin z każdego owocu.
  • Blendtec – blendery
    Blendtec jest absolutnie bezkonkurencyjnym blenderem na potrzeby napojów typu „smoothies”. Doskonałe efekty końcowe w postaci idealnie zmiksowanych wszelkich komponentów (określane jako jedwabiste) oraz łatwość obsługi i trwałość użytkowania podczas intensywnej eksploatacji zaowocowała tym, że Blendtec stanowi standardowe wyposażenie większości najlepszych coffee i drink barów na całym świecie.
Serwis

Firma oferuje usługi wysoko wykwalifikowanej kadry techników serwisu, posiadających niezbędną wiedzę i doświadczenie. Pomoc serwisu zapewnia niezawodną pracę urządzeń oraz minimalizuje czas przestoju po wystąpieniu awarii. Primulator oferuje szeroki zakres usług serwisowych – od bieżących napraw i konserwacji urządzeń, poprzez system umów w zakresie wykonywania okresowych przeglądów aż po indywidualne umowy obejmujące wydłużony okres gwarancyjny.

Sieć serwisowa firmy Primulator to siedem własnych punktów serwisowych: w Łodzi, Warszawie (Łomianki), Poznaniu, Zabrzu, Gdyni, Krakowie i we Wrocławiu  oraz sieć serwisów zewnętrznych na terenie całej Polski.

Szkolenia i technologia

Szkolenia to istotna część naszej działalności – w trosce o pełne wykorzystanie możliwości urządzeń, firma proponuje profesjonalne szkolenia w zakresie obsługi oraz technologii przygotowywania najwyższej jakości kawy (Akademia Espresso), lodów (Carpigiani Gelato University) czy świeżo przygotowanych kanapek i  ciepłych przekąsek (technologie szybkiego gotowania). Aby zakup był udaną inwestycją, nasi technolodzy oraz specjaliści z działu handlowego służą poradą, dobierając urządzenie do potrzeb i wymogów klienta oraz warunków eksploatacji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.12.2018
Aktualizacja: 19.12.2018