Rafał Kowalczyk szefem kuchni Grubego Joska

Udostępnij artykuł
Zdobywca tytułu „Szef Kuchni Tradycyjnej 2020” Gault & Millau objął nową funkcję, przejmując stery nad warszawską restauracją. Wcześniej dbał o podniebienia gości w lokalu Stary Dom.

W nomenklaturze Grubego Joska, Rafał Kowalczyk został Naczelnym Parzygnatem w restauracji.

Wraz z przejęciem tej funkcji w lokalu pojawiło się także menu w nowym wydaniu. Jako przystawki proponowane są: stołeczna meduza (nóżki wieprzowe w galarecie), pasztecik na każden gut (pasztet cielęco-wieprzowy) czy tatarek taty z tasiemki (siekana polędwica żydowska z majonezem). W karcie znajdziemy też zupy: rosół, chłodnik, flaki i sezonową odsłonę oraz dania główne czyli klasyczny kotlet schabowy, żeberko wieprzowe, filet z karmazyna czy kaczkę. W ramach garmażeryjki Joska można skosztować pierogów faszerowanych karkówką wieprzową, pyz ziemniaczanych czy pierogów ze szparagami. Na deser proponowany jest sernik na zimno z truskawkami, szarlotkę z domowymi lodami waniliowymi lub selekcja joskowych lodów i sorbetów ze świeżymi owocami.

Gruby Josek znajduje się przy ul. Elektoralnej 24 w Warszawie i zaprasza gości od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00-21:00, w piątki i soboty od 12:00 do 22:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 24.06.2020
Aktualizacja: 24.06.2020