Rational: Kiedy warto wymienić sprzęt w restauracji?

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS] Urządzenia wielofunkcyjne czy piece konwekcyjno-parowe są zwykle bardzo intensywnie eksploatowane. Jednak przy właściwej higienie i konserwacji urządzeń posłużą one na lata. – przekonuje w specjalnym komentarzu dla Nowości Gastronomicznych Anna Pycińska, dyrektor marketingu w firmie Rational.

Odwiedzając restauracje w całej Polsce widzimy czasami urządzenia 20-letnie w świetnym stanie i działające bez zarzutu. Kluczowe są dwa czynniki. Pierwszy to wykonywanie przez autoryzowany serwis Rational zalecanych przez producenta okresowych przeglądów technicznych połączonych z wymianą zużytych elementów eksploatacyjnych np. uszczelek. Drugi konieczny czynnik to codzienne mycie i odkamienianie przy użyciu automatycznych programów. Wpływa to nie tylko na jakość działania urządzeń, ale w efekcie na jakość serwowanych potraw.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Nowości Gastronomiczne

Wyposażenie profesjonalnej kuchni trzeba dokładnie przemyśleć i przekalkulować. Kuchnie zmieniają się, zmienia się menu, kucharze, oczekiwania klientów. Często restauracja ma plany rozwoju, a pracownicy zgłaszają masę pomysłów, jak spowodować wzrost sprzedaży. Jednak ograniczeniem jest przestrzeń i tradycyjne wyposażenie kuchni, które zwyczajnie nie pozwala restauracji rosnąć. Jest to wtedy najlepszy moment, aby poszukać nowego, bardziej wydajnego sprzętu, który dzięki swojej funkcjonalności pozwoli rozwijać restaurację, a nie ją blokować. Ważna jest nie tylko cena, ale także pozostałe koszty, które związane są z codzienną pracą w kuchni oraz ergonomiczność przestrzeni. Kuchnia powinna być przestronna, bez zbędnego wyposażenia, które często można zastąpić innym nowoczesnym, spełniającym te same, bądź jeszcze bardziej kompleksowe funkcje. Takim urządzeniem jest iVario od Rational, który wspiera pracowników kuchni optymalizując czas, jaki poświęcają na rutynowe czynności, a także przejmują wszystkie zadania związane z nadzorem i kontrolą wykonywanych czynności. Niezastąpiony jest piec konwekcyjno-parowy iCombi Pro, który dzięki inteligentnym rozwiązaniom stanowi bardzo dużą pomoc w kuchni niezależnie od stopnia wykwalifikowania personelu. Dodatkowo oszczędzamy czas, zużycie surowców, energii, a w efekcie także zadowolonego gościa, który otrzymuje posiłki wysokiej jakości.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Autor: Horecanet
Opublikowano: 07.12.2023
Aktualizacja: 07.12.2023