Jak restauracja fine diningowa poradzi sobie w warunkach street foodowych? Odpowiedź będzie można poznać w weekend od 30 czerwca do 3 lipca podczas pop-upu Restauracji Epoka na Nocnym Markecie. Szef kuchni Marcin Przybysz na tę okazję stworzył specjalne menu. Współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.
W pop-upowym menu znajdą się między innymi: królik z pistacjami, homar po amerykańsku, befsztyk tatarski, trufle po włosku, a także smażone ostrygi. Wszystkie dania to owoc inspiracji szefa Marcina dawnymi recepturami, z których najstarsze pochodzą nawet z XVII wieku.
Epokowe doświadczenie na Nocnym Markecie dostępne będzie dla wszystkich poszukiwaczy smaku. Dla gości Nocnego Marketu to idealna okazja do rozpoczęcia przygody z fine diningiem.
Mamy nadzieję, że nasz czas na Nocnym Markecie pozwoli nam dotrzeć do ludzi, którzy nie znają polskiej kuchni w epokowej odsłonie. Chcemy pokazać, że doświadczenie w Epoce to świetna atmosfera i świetna kuchnia, a także, że fine dining w naszym wydaniu nie jest nudny i sztywny. Chcę pobawić się smakami, formą i również porozmawiać z ludźmi – mówi szef Marcin Przybysz.
Marcin Przybysz w Epoce przedstawia własną, a także nowoczesną interpretację historycznych tradycji kuchni polskiej. Robi to za pomocą menu, składającego się z 15 lub 20 elementów, zwanych przepisami. I chociaż przepisy pochodzą z różnych wieków, w menu degustacyjnym tworzą podróż po epokach.
SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.