Restauracja Polka we Wrocławiu otwarta

Udostępnij artykuł

Restauracja Polka znajduje się przy ul. Rynek 39/40. Powstała z myślą o osobach, które poszukują tradycyjnych smaków polskiej kuchni serwowanych w eleganckich, a także modnych wnętrzach. Za lokalem stoi Platan Hotels & Resorts.

Wrocław to miasto dla smakoszy, które słynie z dobrego jedzenia podawanego w otoczeniu kolorowych kamienic i klimatycznych zaułków. Nowo otwarta, elegancka i pełna smaku Restauracja Polka zaprasza Wrocławian i gości, aby rozsmakowania się w jedzeniu i zachwycić architekturą miasta.

Odwiedzając Polkę doświadczysz fuzji smaków składających się z lokalnych składników i wyrobów z akcentami wyrazistego smaku kiszonek. Szef kuchni Paweł Marteklas jest jednym z tych szefów, którzy szkolili się w najlepszych restauracjach, ale w rzeczywistości jedyną rzeczą, której nie miał, była jego autorska kuchnia. Jako architekt smaku na nowo odkrywa przed nami staropolskie receptury i staje się znaczącym nazwiskiem na kulinarnej mapie Wrocławia. W jego menu nie brakuje regionalnych produktów, polskich wędlin i serów, a nawet tak znanych w kuchni staropolskiej- raków – mówią twórcy miejsca.

Wielkość i elastyczność aranżacji wnętrz Restauracji Polka oferuje zarówno prywatność, jak również możliwość dostosowania do indywidualnych potrzeb. Od dyskretnych spotkań dla przedstawicieli biznesu, po otwarte przestrzenie idealne na wyjątkowe wydarzenia w liczniejszym gronie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec – kwiecień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.04.2022
Aktualizacja: 27.04.2022