Rząd wprowadza stan zagrożenia epidemicznego – zamknięte restauracje, bary i kawiarnie

Udostępnij artykuł
Zawieszenie działalności dotyczy także galerii handlowych, w których będą działały tylko sklepy spożywcze i apteki. Zgromadzenia publiczne ograniczone są do 50 osób.

Stan zagrożenia epidemicznego oznacza zakaz wjazdu do kraju dla cudzoziemców, 14 dni kwarantanny dla obywateli wracających do Polski, pełne kontrole graniczne, zawieszenie międzynarodowych połączeń samolotów i kolei. Przepływ towarów będzie odbywał się bez zakłóceń.

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA
>> prosimy kliknąć aby się zapoznać <<

Restauracje, bary i kawiarnie nie będą przyjmować gości. Mogą realizować tylko zamówienia na wynos. Wszystkie banki i punkty usługowe pozostają otwarte.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.03.2020
Aktualizacja: 14.03.2020