Skalski Cakes&Cafe kolejny raz w Rzeszowie

Udostępnij artykuł

Kolejny lokal sieci rozpoczął swoją działalność w czwartek 24 listopada przy ul. Rejtana a tydzień wcześniej także przy ul. Okulickiego. To kolejna, już ósma placówka otwarta wspólnie z siecią Kaufland. Skalskiego można odwiedzić w Marketach Kaufland w Busko-Zdróju, Stalowej Woli, Ostrowiecu Świętkorzyskim, Sandomierzu, Tarnobrzegu i w Jędrzejowie.

W kawiarni można także zaopatrzyć się w wyroby piekarnicze i cukiernicze pochodzące z zakładów należących do istniejącej od kilkudziesięciu lat Piekarni Skalski w Ostrowcu Świętokrzyskim.

Mało który klient wie, że np. kupuje u nas świeże pieczywo, nie mrożone, bez konserwantów i polepszaczy, na zakwasach, które sami robimy. W ten sam sposób powstają nasze ciasta, na naturalnych surowcach, bez użycia jakiś półproduktów. Myślę, że mamy się czym pochwalić, a klienci Kaufland w Rzeszowie przyjmą równie entuzjastycznie nasze produkty, jak  w innych lokalizacjach mówi Grzegorz Skalski, właściciel marki.

Oprócz tego, w ofercie znajdują się gotowe dania – w tym dietetyczne i wegetariańskie, produkty oraz napoje – ekologiczne i naturalne – od lokalnych producentów, a także kawa.

Piekarnia Skalski to jedna z najstarszych tego typu rodzinnych firm w regionie świętokrzyskim. Słynie z produkcji kilkudziesięciu rodzajów tradycyjnego pieczywa bez polepszaczy oraz domowych ciast. Świeże wypieki docierają także do sklepów (w tym należących do sieci Carrefour w małych i średnich miejscowościach centralnej i południowej Polski) na terenie trzech województw –  świętokrzyskiego, podkarpackiego i mazowieckiego.

Źródło: Skalski Cakes&Cafe

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.11.2022
Aktualizacja: 29.11.2022