Słony Spichlerz – koncept restauracyjny w Gdańsku

Udostępnij artykuł
Jako część odnowionego zabytkowego spichlerza Deo Gloria skierowany jest do wielbicieli międzynarodowych kulinariów, poszukiwaczy sezonowych przysmaków i miłośników dobrej kuchni. Słony Spichlerz – Restaurant Market znajduje się w inwestycji Deo Plaza na gdańskiej Wyspie Spichrzów.

Wyspa Spichrzów stała się wyspą smaków, a w Słonym Spichlerzu doświadczymy kuchni polskiej z ponadczasowymi frykasami, popularnymi polskimi i międzynarodowymi przekąskami, zawitamy do Włoch, Japonii, Azji, Meksyku i Indii. Rozpoczniemy dzień od pysznych śniadań, zanurzymy widelec w autorskich słodkościach, zakochamy się w polskich klasykach. Mięsożercy skosztują najlepszej wołowiny, miłośnicy morskich smaków wpadną na świeżą rybę, fani Włoch skosztują pizzy. Dla wegetarian i wegan szykowane są dania z wielu zakątków świata z pełnego wachlarza sezonowych warzyw.

Restauratorzy Słonego Spichlerza

Bangkuk by Thai Thai – serwuje autentyczne tajskie smaki
Błogo Cakes & Sweets – domowe wypieki i ciasta, niebiańskie słodkości i błogie śniadania Chwila Moment Gdańsk – pyszne śniadania z wielu zakątków świata oraz michy wypełnione smakami kuchni świata, bogactwo mezze
Czerwony Piec – wyśmienita oryginalna włoska pizza na cienkim cieście
Delisfish – królestwo grillowanych ryb i owoców morza, rybne tapasy prosto z kutra
Gwar – polskie frykasy, przekąski i specjały od serca
Ramen & Sushi by Mitsuro – esencja Japonii – ramen w wielu odsłonach i mistrzowskie sushi
Sexy Bull – burgery z wołowiną
Vegemadre – kulinarna podróż po świecie warzyw

Wyróżnikiem oferty Spichlerza są również godziny jego otwarcia – to nowa jakość w trójmiejskiej gastronomii. Słony Spichlerz startuje codziennie od godziny 8.00 serwując śniadania dostępne w trzech restauracjach: Błogo, Chwila Moment i Sexy Bull. Od niedzieli do czwartku restauracje pracują do godziny 23.00, w piątek i sobotę do 1.00. W Salty Barze można posiedzieć dłużej – w tygodniu do 1.00, a w weekendy do 3.00.

Inspirowane popularnymi food hallami wnętrze mieści ponad 300 osób na ok. 1000 mkw. W trzech salach i dwóch ogródkach toczy się intensywne życie dzienne i nocne, wzmacniane przez liczne wydarzenia kulinarne i muzyczne.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.06.2019
Aktualizacja: 04.06.2019