Warszawa: Tomasz Janiczek szefem kuchni Opasłego Tomu

Młody szef kuchni przejął stery nad kuchnią w restauracji należącej do Agnieszki i Marcina Kręglickich. W 2017 roku był w niej szefem-rezydentem. W swojej karierze związany m.in. z warszawskim lokalem Mint Grey Flavours.

Jak wszyscy tutaj, czułem tęsknotę za gwarem restauracji, za uśmiechami zadowolonych gości, a nawet za ciśnieniem, które towarzyszy pracy w kuchni. Tworzyć dania, przekładać na talerz smaki, które powstały w wyobraźni, pracować z produktami wysokiej jakości jest wspaniałe. Właśnie to mnie zauroczyło, kiedy wzrastałem w gospodarstwie rodziców, w ciepłych okolicach Tarnowa, i sięgałem po najlepsze na świecie ziemniaki, śliwki, fasolę i grzyby. Gwarantuję Wam klasyki i zaskoczenia, będzie menu degustacyjne w wersji mięsnej i wegańskiej, będzie serwis wieczorny sześć dni w tygodniu oraz lunche w weekendy – zapowiedział Tomasz Janiczek w social mediach.

Opasły Tom wznowił swoją działalność 3 października i pracuje w nowym trybie. Restauracja otwarta jest sześć dni w tygodniu, w soboty i niedziele serwowane są rodzinne lunche. W poniedziałki lokal jest nieczynny, poza przyjęciami na indywidualne zamówienia.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.