Wielki Targ Świąteczny w Fortecy u Kręglickich już 22 grudnia

Udostępnij artykuł
Trochę na zakupy, a trochę na przedświąteczne spotkanie towarzyskie – to wszystko z zachowaniem norm bezpieczeństwa w Fortecy Kręglickich podczas słynnego Targu. W tym roku, dla wygody gości rozpocznie się o 8:00 i potrwa aż do 22:00.

W Fortecy będzie można kupić wszystkie produkty niezbędne do przyszykowania kolacji wigilijnej, ale także dania gotowe, przygotowane przez małych, rzemieślniczych producentów. Jeśli brakuje pomysłu na prezent dla smakosza, na pewno tutaj znajdzie się coś atrakcyjnego. Warto umówić się ze znajomymi, bo po zakupach, można przekąsić śledzika lub napić się grzanego wina. Targ w starym, carskim forcie, dogodnie położony w parku w centrum miasta, ma zadaszenie i własny parking.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Oprócz odwiedzenia stoisk stałych wystawców, Pana Ziółko, Bianca Mozzarella, Koziej Polany, Mlecznej Drogi, Ekologicznych Grzybów z Dąbrówki i innych, można liczyć na osobiste spotkanie z Dżannetą Bogdanowicz z Tatarskiej Jurty, Karolem Majewskim, autorem Nalewek Staropolskich, Agnieszką Siej z lubartowskiej cukierni znanej z najlepszych makowców, Agnieszką Baxter, która śliwkę szydłowską CHOG, suszy, wędzi, oblewa czekoladą i przerabia na powidła, czy Bartkiem Zięciowskim, twórcą miodów pitnych z The Big Fellow.

Oferowane na targu produkty są wytwarzane rzemieślniczo, wiele ma certyfikaty ekologiczne, wszystkie powstają z miłości do dobrego jedzenia. Stoją za nimi ludzie, uśmiechnięci, życzliwi i utalentowani. Reżim pandemiczny respektujemy ustawiając stoiska daleko od siebie, przygotowując zasłony z pleksi, środki do dezynfekcji i płatności kartą. Wszystkich prosimy o zachowanie dystansu, życzliwości i zdrowego rozsądku – mówią organizatorzy.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.12.2021
Aktualizacja: 21.12.2021