Wiktor Wróbel o sytuacji w Zakopanem

Udostępnij artykuł
Prezes zarządu Nosalowy Dwór był gościem w programie Newsroom WP, w którym skomentował m.in weekendowe zachowanie turystów na Krupówkach.

W dzisiejszych czasach każdy hotelarz boi się zakazu działalności. Liczymy na racjonalność decydentów. Przede wszystkim punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia i sposobu pokazania pewnych informacji. My w ten weekend widzieliśmy Krupówki, które miały namiastkę tego rodzaju ruchu, który widuje się normalnie w lutym, w weekend walentynek, w weekend skoków. Natomiast do mediów trafiły obrazki, które pokazywały jedno zgromadzenie. Według mojej wiedzy ono trwało nie kilka godzin, ale kilkanaście minut, zanim zainterweniowała policja. Pokazywało także ludzi, którzy nie są gośćmi cztero-, pięciogwiazdkowych hoteli. Jeżeli tworzy się nielegalne zgromadzenie, możemy polegać na interwencji organów państwowych, które będę na nie reagować. Są to sytuacje bardzo podobne do tych, które mają miejsce co roku, przy różnego rodzaju imprezach sportowych, kiedy pojawia się alkohol, a ludzie zachowują się nieodpowiedzialnie i wdają się w sytuacje szkodliwe społecznie, niezależnie od tego czy jest COVID czy nie. My możemy spełniać obowiązujące normy, przepisy i liczyć, że hotelom pozwoli się działać. Zbyt wiele miejsc pracy na nas polega – powiedział w programie Newsroom WP Wiktor Wróbel, prezes zarządu Nosalowy Dwór Sp. z o.o.

ŚWIAT HOTELI listopad-grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoz
nać się z pełną treścią publikacji <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.02.2021
Aktualizacja: 18.02.2021