Trzecia odsłona cyklu „Kuchnie świata”, gdzie prezentowane są autorskie dania szefa kuchni MCC Mazurkas, zapowiada się ciekawie. Po wrześniowej podróży kulinarnej do Tajlandii oraz październikowej do Grecji, będzie okazja do poznania kulinarnych fascynacji szefa kuchni, pochodzących tym razem z Włoch.
Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie kuchnia , bogata jest w oliwę, przyprawy takie jak tymianek, oregano, bazylia, rozmaryn oraz warzywa i ryby. W tej kuchni dość powszechnie stosuje się również pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Nie bez powodu, kuchnia włoska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie.
Włosi pod względem zasad kulinarnych są bardzo przywiązani do swojej tradycji. Nie ma miejsca na ustępstwa pod względem jakości składników lub dodatków. O tym wszystkim przekonają się goście odwiedzający restaurację w listopadzie.
Co oznaczają i jak smakują przygotowane w nowym listopadowym menu: antipasti, primi i secondi piati oraz na zakończenie kulinarnej uczty dolci, goście będą mieli okazję przekonać się osobiście próbując tych specjałów. Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie w jesiennym menu.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.