Włoskie smaki w MCC Mazurkas

Udostępnij artykuł
Trzecia odsłona cyklu „Kuchnie świata”, gdzie prezentowane są autorskie dania szefa kuchni MCC Mazurkas, zapowiada się ciekawie. Po wrześniowej podróży kulinarnej do Tajlandii oraz październikowej do Grecji, będzie okazja do poznania kulinarnych fascynacji szefa kuchni, pochodzących tym razem z Włoch.

Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie kuchnia , bogata jest w oliwę, przyprawy takie jak tymianek, oregano, bazylia, rozmaryn oraz warzywa i ryby. W tej kuchni dość powszechnie stosuje się również pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Nie bez powodu, kuchnia włoska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie.

Włosi pod względem zasad kulinarnych są bardzo przywiązani do swojej tradycji.  Nie ma miejsca na ustępstwa pod względem jakości składników lub dodatków. O tym wszystkim przekonają się goście odwiedzający restaurację w listopadzie.

Co oznaczają i jak smakują przygotowane w nowym listopadowym menu: antipasti, primi i secondi piati oraz na zakończenie kulinarnej uczty dolci, goście będą mieli okazję przekonać się osobiście próbując tych specjałów. Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie w jesiennym menu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.11.2018
Aktualizacja: 07.11.2018