Wrocławskie Sky Tower z pierwszym najemcą gastronomicznym

Udostępnij artykuł
Wnętrze oraz menu restauracji zostaną zaprojektowane specjalnie z myślą o projekcie Sky Kitchen. Powstanie też klimatyczny shisha ogród, a wystrój lokalu stanowić będą oryginalne meble i dodatki prosto z Malezji. Mango Mama, serwująca tradycyjną kuchnię Dalekiego Wschodu, została pierwszym najemcą powstającej w Sky Tower strefy Sky Kitchen. Będzie to czwarty lokal tej marki we Wrocławiu, jednak w zupełnie nowej i niepowtarzalnej odsłonie.

Kilka lat temu pewien londyńczyk, David Szeik otworzył we Wrocławiu swoją pierwszą restaurację. Karta menu była w całości oparta na domowych przepisach jego mamy, czule nazywanej przez rodzinę Mango. Bardzo szybko dania kuchni indyjskiej w tej interpretacji podbiły serca klientów, a sam lokal i cała marka, znana dzisiaj pod szyldem Mango Mama, stała się cenionym punktem na kulinarnej mapie Wrocławia. Kolejnym krokiem rozwoju marki jest otwarcie oryginalnej restauracji w Sky Tower.

– Bycie częścią tak prestiżowego projektu, jakim niewątpliwie jest Sky Kitchen, zapewnia nam idealne warunki do stworzenia absolutnie wyjątkowej wersji Mango Mamy. Obecnie robimy wszystko, aby nasza nowa restauracja – w tym właśnie miejscu – zachwyciła gości. Łączymy style i komponujemy je tak, aby lokal i cały nowy wystrój kojarzył się z tym, co jest najlepsze w takich miejscach jak Malezja, Dubaj czy Londyn. Chcemy, aby wszystko tętniło tutaj życiem i za każdym razem porywało naszych gości w podróż po indyjskiej kuchni, smakach, doznaniach i ważnych dla kuchni indyjskiej miejscach. Jesteśmy podekscytowani, że będziemy mogli współtworzyć to miejsce – mówi David Szeik, właściciel Mango Mama. – Nasi szefowie kuchni poświęcają mnóstwo czasu, aby stworzyć nowe dania dostępne dla klientów, którzy odwiedzą nas w Sky Tower. Naszą ambicją jest bycie postrzeganym – zarówno jako Mango Mama, a także cały projekt Sky Kitchen – jako jedno z najlepszych i najciekawszych miejsc do odwiedzenia w Polsce – dodaje David Szeik.

Nowy lokal zajmie powierzchnię 400 mkw. Goście będą mogli podziwiać pracę kucharzy w nowoczesnej otwartej kuchni. Odwiedzający nie tylko spróbują typowej azjatyckiej kuchni, ale również będą mieli okazję spotkać się przy tradycyjnej fajce wodnej w klimatycznym shisha ogrodzie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

– Restauracja Mango Mama to pierwszy najemca naszego nowego projektu Sky Kitchen. Zakłada on stworzenie miejsca o wyjątkowej atmosferze. Przestrzeni podobnej do wielkomiejskiej, gwarnej uliczki, na której królować będą niepowtarzalne lokale, serwujące pyszne jedzenie. Planujemy przedłużyć godziny otwarcia punktów gastronomicznych, działających w ramach nowego konceptu, względem funkcjonowania pasażu Sky Tower. Umożliwi to powstanie wyjątkowego miejsca spotkań zarówno dla mieszkańców Wrocławia, jak i licznych turystów odwiedzających Sky Tower, który jest jedną z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych atrakcji miasta – mówi Dariusz Rudziński, dyrektor zarządzający obiektami komercyjnymi LC Corp.

W ramach projektu Sky Kitchen, w strefie zaaranżowanej na uliczkę z latarniami i ławeczkami zagospodarowane zostanie prawie 1400 mkw. powierzchni (łącznie z lokalami najemców, ich ogródkami i częściami wspólnymi), na których powstaną oryginalne lokale. W każdym z nich do dyspozycji gości zostanie oddany  autonomiczny ogródek. Do strefy Sky Kitchen prowadzić będzie osobne wejście, pozwalające na jej funkcjonowanie w godzinach wieczornych.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 26.03.2019
Aktualizacja: 26.03.2019