W programie: spotkania z dostawcami, merytoryczne i najbardziej praktyczne porady dotyczące wsparcia dla biznesu, wskazówki od najwybitniejszych praktyków i ekspertów, całodzienne dyskusje oraz prelekcje, podczas których oczywiście nie zabraknie omówienia problemów, dylematów i priorytetów związanych z dzisiejszą sytuacją. Jak co roku, stawiamy na sprawdzoną od lat formułę wydarzenia, w tym na kuluarowe spotkania w gronie przyjaciół, partnerów i indywidualne rozmowy dotyczące współpracy w formule Business Speed Dating. Tradycją Forum jest również uroczysta kolacja z Galą Food Business Awards 2020 (edycja specjalna!) oraz wręczenie nagród dla najlepszych dostawców Supplier of the Year 2020.

Z restauratorami i właścicielami lokali niezależnych; prezesami i dyrektorami sieci gastronomicznych; inwestorami, a także kupcami, dostawcami i ekspertami będzie można spotkać się już 7 września w Sheraton Grand Warsaw. Organizatorem wydarzenia jest redakcja naszego magazynu Nowości Gastronomiczne – czasopismo restauratorów i newsowego portalu Horecanet.pl. Zapraszamy serdecznie wszystkich restauratorów do bezpłatnego udziału!
PROGRAM
Na stronie www.foodbusinessforum.pl odnajdą Państwo wszelkie szczegóły oraz program tegorocznego Forum. Część merytoryczna została podzielona na trzy interesujące bloki tematyczne.
Pierwszy z nich to: „Gastronomia w szachu – bilans strat, weryfikacja potencjału, nowa strategia”, podczas którego podsumujemy ubiegły rok, a przedstawiciele największych marek sieciowych i uznani restauratorzy, podzielą się swoim ostatnim doświadczeniem i perspektywami na dalszy rozwój sytuacji w branży.
W kolejnej dyskusji „Przepis na rzeczywistość – optymalizacja a regulacje, priorytety i kierunki”, poruszymy kwestie związane z optymalnym funkcjonowaniem biznesu w obecnym czasie, efektywnym korzystaniem ze środków pochodzących od państwa i samorządów, omówimy zagadnienia prawne, czynszowe oraz negocjacje w tym zakresie, a także sytuację właścicieli lokali gastronomicznych oraz ich zespołów.
W ostatnim panelu zweryfikujemy plany z rzeczywistością. W rozmowie pt. „Ideały a realia – transformacja, nowe trendy i oczekiwania” zastanowimy się co dalej, w których kierunkach podąży branża; czy wege, eko i zero waste nadal odgrywają kluczową rolę; w jakiej sytuacji znalazły się lokale premium i co przed nimi; co zmieni się na scenie fine diningowej i jak bardzo cateringi dietetyczne, czy dark kitchen namieszają w najbliższym czasie w gastronomii.
FOOD BUSINESS AWARDS – edycja specjalna
W nieco innej formule przebiegnie również rozstrzygnięcie konkursu Food Business Awards 2020. W związku z pandemią konronawirusa, nie wyobrażamy sobie przeprowadzenia go w klasyczny sposób. Dlatego utworzyliśmy trzy kategorie specjalne, do których restauratorzy, dostawcy, twórcy inicjatyw mogą zgłaszać się sami, ale również w ich imieniu mogą zrobić to partnerzy.
BUSINES SPEED DATING
Firmy, którym szczególnie zależy na zaprezentowaniu swojej oferty właścicielom lokali niezależnych, prezesom, dyrektorom z sieci oraz kupcom serdecznie zapraszamy do współpracy m.in. w ramach formuły Business Speed Dating.
Food Business Forum to jedyna w Polsce i najbardziej efektywna platforma dyskusji o tym co aktualne w branży, wymiany doświadczeń wśród właścicieli niezależnych i zarządów sieci, ekspertów oraz dostawców, którzy mają niebywałą i realną szansę na pozyskanie tzw. kontraktów roku. Dzięki osiemnastoletniej tradycji udało nam się stworzyć i co roku organizować najwyżej oceniane, oczekiwane wydarzenie branży w tym kraju – mówi Rafał Madyński, prezes zarządu BROG B2B.
Co roku w indywidualnych rozmowach z dostawcami na temat możliwości współpracy (w naszej autorskiej formule BUSINESS SPEED DATING) bierze udział ponad 60 osób. Wyłącznie bezpośrednio odpowiedzialnych za inwestycje w przygotowaniu; wyposażenie, zakupy i modernizacje w sieciach gastronomicznych hotelarskich oraz największych obiektach niezależnych.
SUPPLIER OF THE YEAR
W konkursie Supplier of the Year Food Business Forum 2020 biorą udział firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora HoReCa, które zgłosiły i opłaciły swój udział w XVIII Food Business Forum 2020 jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i będą prezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech, równorzędnych zwycięzców konkursu wybiera jury złożone z „kupców” uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating. Laury dla najlepszych Dostawców Roku wręczone zostaną podczas wieczornej Gali na zakończenie XVIII Food Business Forum 2020.
WWW.FOODBUSINESSFORUM.PL
Zapraszamy do kontaktu z Organizatorem celem uzyskania pełnej oferty
lub zarejestrowania uczestnictwa.
Kontakt z Organizatorem BROG B2B
Zbigniew Pąk, dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl
Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomicznych
664 463 066
m.kaszuba@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.