Zjedź Pragę, czyli startuje Koneser Restaurant Week

Udostępnij artykuł
Organizatorzy największego festiwalu restauracyjnego w Polsce,, zapraszają na jego lokalną odsłonę. Przez sześć dni będzie można nacieszyć się potrawami przygotowanymi przez lokale znajdujące się na terenie zrewitalizowanej fabryki wódek. Cena za trzy dania wynosi 49 zł. Rezerwacje stolików dostępne są na: koneser.restaurantweek.pl.

Na festiwal specjalne menu przygotowało 10 restauracji mieszczących się na terenie Centrum Praskiego Koneser: Koneser Grill, Bistro Bar WuWu, ORZO People Music Nature, Syreni Śpiew, Ferment Praski, Bombay Masala, Bar 3/4, Frankie’s oraz Columbus Coffee. Restauracje Zoni i Koneser Grill przygotują specjalne kolacje degustacyjne, które Goście festiwalu będą mogli zarezerwować w specjalnych cenach.

Zachęcamy do wzięcia udziału w wydarzeniu nie tylko mieszkańców okolicy, ale wszystkich warszawiaków. Koneser Restaurant Week jest świetną okazją do poznania oferty restauracji znajdujących się w nowym centrum lifestylowym na warszawskiej Pradze. Goście znajdą tutaj mieszankę kuchni całego świata, zaczynając od orientu w Bombay Masala, poprzez dania inspirowane tradycyjną kuchnią polską w Bar Bistro WuWu, a kończąc na modnej kuchni europejskiej serwowanej w Syrenim Śpiewie – mówi Tomasz Chądzyński, koordynator Festiwalu Koneser Restaurant Week.

Każda restauracja przygotuje dwie wersje menu festiwalowego do wyboru: mięsne/rybne i wegetariańskie/wegańskie. Warto zwrócić uwagę na fakt, że zostaną one przygotowane wyłącznie z okazji festiwalu Koneser Restaurant Week – na co dzień proponowane potrawy będą niedostępne. Na terenie Konesera znajduje się parking. Każdy Gość festiwalu, który dokona rezerwacji otrzyma także 10 proc. zniżki na bilety do Muzeum Wódki.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.02.2020
Aktualizacja: 25.02.2020