Nowy hotel w rodzinie ibis

Udostępnij artykuł
Aż 164 klimatyzowane pokoje, zaprojektowane w standardzie Sweet Room, nowoczesne zaplecze konferencyjne, parking podziemny, bar, restauracja oraz lokalizacja w centralnym punkcie miasta, stanowią główne atuty nowo otwartego, trzygwiazdkowego ibis Vilnius Centre. Jest pierwszym na Litwie hotelem niskoemisyjnym, czyli zgodnym z aktualnymi trendami ekologicznego hotelarstwa i zielonych miast – w certyfikacji BREEAM.

Hotel ibis Vilnius Centre mieści się w rewitalizowanej części Wilna, w pobliżu malowniczej starówki. Do głównych punktów turystycznych, w tym zamku Giedymina i Placu Katedralnego, dotrzemy w zaledwie kilka minut. To doskonały wybór dla osób podróżujących w celach służbowych, ale także rekreacyjnych. Zapewnia łatwy dostęp zarówno do historycznej, jak i biznesowej części miasta. Wszystkie 164 pokoje zostały zaprojektowane w nowoczesnym standardzie Sweet Room – zapewniającym najwyższy komfort w przystępnej cenie. Stylistyka powierzchni wspólnych nawiązuje do typowych cech Wilna. Wiszące balony odzwierciedlają charakterystyczne dla miasta widoki nad przepływającą nieopodal rzeką Wilią (Neris), a specjalnie zaprojektowane fototapety w salach konferencyjnych symbolizują prężnie rozwijającą się dzielnicę, w której zlokalizowany jest obiekt. Co więcej, pomocny i pełen pozytywnej energii personel hotelu, rozwiąże każdy problem w 15 minut, zgodnie z misją marki ibis, przywracając uśmiech na twarzach gości. Cała 30-osobowa kadra została dobrana ze szczególnym uwzględnieniem takich cech jak optymizm i przyjazne nastawienie. To osoby, które poprzez swoją codzienną pracę sprawiają, że hotel ibis Vilnius Centre jest miejscem o radosnej, domowej atmosferze. Przejawem troski o najwyższy komfort klientów i odpowiedzią na ich różne preferencje jest wydłużony czas śniadań – są one serwowane aż przez osiem godzin, od 4 rano do południa. Hotel ibis Vilnius Centre wyróżnia także przystępność cenowa – za pokój jednoosobowy trzeba zapłacić ok. 55 euro, za dwuosobowy natomiast – około 62 euro. Obiekt oferuje preferencyjne warunki dla rodzin z dziećmi – najmłodsi, do 12 roku życia, nocują bezpłatnie.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO HOTELARZY
> link do aktualnego numeru <

Hotel ibis Vilnius Centre powstał w rekordowo szybkim tempie. Za realizację budynku spełniającego najwyższe normy była odpowiedzialna firma UAB Merko statyba, należąca do Merko Ehitus Group. Tę część inwestycji udało się zrealizować w półtora roku. Po stronie właściciela hotelu, Grupy Orbis, pozostawały kwestie dotyczące aranżacji i wyposażenia wnętrz. ibis Vilnius Centre to pierwszy na Litwie hotel niskoemisyjny. Obecnie trwa certyfikacja obiektu w standardzie BREEAM (BRE Environmental Assessment Metod). Jest to jedna z najczęściej stosowanych metod oceny budynków pod kątem ich ekologiczności, która skupia się na jakości prowadzonego procesu inwestycyjnego. Hotel ibis Vilnius Centre realizuje również program zrównoważonego rozwoju Grupy AccorHotels – Planet 21. Jego główne filary to promocja eko-turystyki, a także szacunek dla środowiska i lokalnych społeczności.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 23.08.2018
Aktualizacja: 23.08.2018