Tchibo wśród uczestników Supplier of The Year FPH 2019

Udostępnij artykuł
Firma produkująca kawę od ponad 60 lat, oferująca m.in. Tchibo Cafissimo, czyli nowoczesny ekspres na kapsułki, podczas czternastej edycji najważniejszego w Polsce spotkania hotelarzy weźmie udział w konkursie Supplier of the Year.
Przedstawiciele Tchibo spotkają się także z hotelarzami niezależnymi z całej Polski, inwestorami, kilkudziesięcioma kupcami, dyrektorami i prezesami z sieci. XIV Forum Profit Hotel 2019 odbędzie się w środę 11 grudnia w Marriott Warsaw Hotel.

Tchibo produkuje najwyższej jakości kawę od ponad 60 lat. Firma rozpoczynała działalność w Niemczech, dystrybuując kawę drogą wysyłkową. Dzięki nieustannemu rozwojowi stała się jednym z największych detalistów i producentów kawy. Firma wykorzystuje wielokanałowy system dystrybucji, aby zaoferować klientom kawę, ekspresy i kapsułki Cafissimo, a dodatkowo co tydzień zmienia ofertę produktów użytkowych. Tchibo reprezentuje unikalny model biznesowy. Jest obecne w ośmiu krajach, gdzie prowadzi ponad 1 tys. sklepów Tchibo, ok. 30 tys. stoisk w sklepach detalicznych oraz sklepy internetowe. Firma zatrudnia ponad 12 tys. pracowników w całej Europie.

Firma jest liderem rynku kawy palonej w Austrii, Czechach, Niemczech i Polsce, a także jednym z największych przedsiębiorstw w branży e-commerce w Europie. Dzięki zrównoważonemu podejściu, to rodzinne przedsiębiorstwo założone w Hamburgu w 1949 roku zostało uhonorowane licznymi nagrodami, w tym nagrodą za kierowanie się etyką biznesową (Corporate Ethics) i zrównoważony transport (Environmental Logistics Award) w 2012 roku oraz nagrodą Rządu Niemiec dla firmy odpowiedzialnej społecznie (Federal Government’s CSR Award) w 2013 roku.

Tchibo Cafissimo to oferta nowoczesnych ekspresów na kapsułki oraz najlepszej jakości kawy w kapsułkach. Ekspresy Cafissimo w swojej eleganckiej obudowie łączą zalety ekspresów ciśnieniowych i przelewowych. Ich prosta obsługa sprawia, że dzięki Cafissimo każdy ma szansę zostać baristą!

Ekspresy na kawę w kapsułkach Tchibo Cafissimo zapewniają wyśmienity smak napojów, wygodę ich przygotowania i wyjątkowy design urządzenia. Cafissimo jest naszą odpowiedzią na potrzeby nowoczesnych konsumentów, ceniących czas i chcących szybko przygotować ulubiony napój kawowy, ale jednocześnie wymagających najwyższej jakości i znakomitych walorów smakowych kawy.

Ekspresy Cafissimo to wygoda i komfort przygotowywania kawy.Wystarczy włożyć kapsułkę z ulubionym smakiem kawy, a następnie nacisnąć jeden przycisk ekspresu. Wybór odpowiedniej funkcji zapewnia właściwe ciśnienie parzenia kawy, które wydobywa z niej prawdziwy charakter i smak. Podczas przygotowania kawy ekspres sam dopasowuje odpowiednią ilość wody dla danego rodzaju kawy. Każda kapsułka to hermetycznie zamknięta porcja zmielonej kawy najwyższej jakości. Jest to gwarancja, że przygotowany napój będzie zawsze świeży i aromatyczny. Do produkcji kapsułek Cafissimo używamy wyłącznie kawy z certyfikowanych, zrównoważonych źródeł. Wszystkie gatunki kawy ze standardowego asortymentu Cafissimo pochodzą wyłącznie z plantacji certyfikowanych przez Rainforest Alliance lub UTZ Certified. Dlatego dzięki Cafissimo, nie tylko można cieszyć się doskonałą kawą, lecz także wnosi się wartościowy wkład w ochronę środowiska naturalnego i poprawę warunków życia plantatorów.

Ekspres i kapsułki Tchibo Cafissimo dostępne są w sklepach Tchibo oraz w e-sklepie Cafissimo.

VIDEORELACJA Z UBIEGŁOROCZNEJ EDYCJI
XIII FORUM PROFIT HOTEL 2018

SUPPLIER OF THE YEAR 2019
PRESTIŻ • ZAUFANIE ODBIORCÓW • SUKCES SPRZEDAŻOWY

W konkursie Supplier of the Year Forum Profit Hotel 2019 biorą udział firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora HoReCa, które zgłosiły i opłaciły swój udział w XIV Forum Profit Hotel 2019 jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i będą prezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech równorzędnych zwycięzców konkursu wybiera jury złożone z „kupców” uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating. Laury dla najlepszych Dostawców Roku wręczone zostaną podczas wieczornej Gali na zakończenie XIV Forum Profit Hotel 2019.

Zapraszamy do kontaktu z Organizatorem celem uzyskania pełnej oferty lub zarejestrowania uczestnictwa.

Organizatorem jest BROG B2B MEDIA EFEKTYWNEJ KOMUNIKACJI
wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B MEDIA EFEKTYWNEJ KOMUNIKACJI
Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl

Karolina Stępniak
redaktor naczelna Świat Hoteli
dyrektor wydawnicza
664 463 096, 22 290 66 11
k.stepniak@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.12.2019
Aktualizacja: 09.12.2019